Mobil

Telegram Hesap Silme 2024

Telegram hesap silme, telegram hesap silme linki 2024

Telegram hesap silme işlemi kullanıcıları tarafından oldukça merak edilen bir sorudur. Telegram 550 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan bir iletişim uygulamasıdır. Whatsapp sevmeyen kullanmak istemeyenler alternatif olarak bu uygulama karşımıza çıkıyor.
Gün geçtikçe Telegram gruplarının artış göstermesiyle ve bir o kadar Telegram hesap silme işlemini yapanların sayısı o kadar artış göstermektedir. Bu yazımızda size Telegram hesap silme nasıl yapılır ve Telegram hesap silme linki hakkında bilgiler vereceğiz.

Whatsapp’ın yayınlamış olduğu kullanıcı sözleşmesinin ardından kullanıcılar alternatif mesajlaşma uygulamaları arayışına geçtiler. Bugün hala dünya çapında aktif kullanıcısı sayısı ile insanların kullandığı uygulamalar arasında yerini alıyor. Artık mesajlaşmak istemeyen kullanıcılar Telegram hesap silme işlemini nasıl yapacağını bilmiyor malesef.

Telegram hesap silme
Telegram hesap silme

Telegram hesap silme işlemi kolaylıkla yapılan bir işlem olmadığını sizlere söylemek isteriz. Nedeni ise silinen bir hesabınızı artık geri almak neredeyse imkansız hale geliyor. Telegram hesap silme işlemine başvurduğunuz zaman bile, sizlere kısa bir bekleme süresi sunmaktadırlar. Size verilen bu süre sonunda, Telegram hesap silme işlemi gerçekleşmiş oluyor ve hesabınızdaki size ait tüm veriler siliniyor.

Telegram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Telegram hesap silme işlemini yapmak için bazı adımları sizler için hazırladık.

İlk adım olarak kullandığınız cihazdan Telegram uygulamasını açın. Ekranda karşınıza çıkan ayarlar sekmesini tıklayın ve daha sonra açılan Gizlilik ve Güvenlik seçeneğini açın.

  • Gizlilik ve güvenlik sayfasında en aşağıda hesabınızı silin seçeneğini bulacaksınız. Seçeneğe tıklayın ve adımları takip ederek hesabınızı silmiş olacaksınız.
  • Telegram hesap silme işleminde kimi durumlara göre telefon doğrulama istemektedir. Bu durumda telefonuna gönderilen kod ile telefon doğrulama işlemini yapmalısınız.
  • Telegram hesabınızın sildiniz fakat, tüm verilerinizin silindiği anlamına gelmiyor. Uygulamayı açarak kişisel verilerinizi de silmelisiniz. Kişisel verilerinizi silmek için ayarlar sekmesine gelin ve oradan uygulama verilerini sil seçeneğine dokunun. Bunu yaptığınızda uygulama verilerinizde silinmiş olacak.
  • Son olarakta telefonunuzdan uygulamayı kaldırmanız gerekiyor. Bu yapacağınız işlem telefonunuzda Telegram ile alakalı hiç bir şeyin kalmayacağı anlamına geliyor.

Hatırlatmakta fayda var hesabınızı sildiğimizde tüm resim, konuşmalar, video ve kişileriniz tamamen silinecek olduğunu unutmayın lütfen.

Telegram Hesap Silme Linki

Telegram kullanıcıları hesaplarını silmek için link aramaktadırlar. Link yoluyla hesap silme işlemi yapılmaktadır. Telegram hesap silme linki şeklindedir. Bu linki tıklayarak hesap silme işlemindeki adımları takip edebilirsiniz. Adımları takip ettiğiniz durumda son olarak telefon numarasına gelen kodu girmelisiniz ve Telegram hesap silme işlemini tamamlamış oluyorsunuz.

Telegram Kanalı Nasıl Kurulur?

Telegram Whatsapp’tan sonra en çok tercih edilen ve kullanılan bir uygulamadır. Telegram kanal açma ve yönetme son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir. Kanal açtığınız durumda numaranızı kimse göremeyecek ve paylaşmak zorunda kalmayacaksınız. Kanalınızı takip edenler numaranızı göremeyecek sizde karşı tarafın numarasını göremeyeceksiniz.

Telegram kanalına davet etme sayısında herhangi bir kısıtlama getirilmemiştir. İster 100 kişi isterse yüz bin kişi davet edebilirsiniz. Ayrıca kanalınıza sizin yetki verdiğiniz kişiler dışında kimse yazı yazamayacak. Bu avantaj size kanalınızda kargaşayı ortadan kaldırmış olacak. Peki Telegram Kanalı Nasıl Kurulur? İşte adım adım Telegram Kanalı kurmak.

  • Telegram uygulamasını cihazınızdan açın.
  • Sohbet sekmesinde bulunan kalem işaretine tıklayın.
  • Üst tarafta yeni kanal seçeneğini göreceksiniz. Onu seçin ve artından kanal oluştura tıklayın.
  • Açılacak sayfada kanal isminizi bilgilerinizi ve profil resminizi yükledikten sonra devam et butonuna tıklayın.
  • Kanal türü olarak genel veya gizli olarak seçebilirsiniz. Seçtiğiniz kanal türünden sonra rehberinizdeki kişileri davet ederek kanalınızı oluşturmuş olacaksınız.

Telegram Grup Oluşturma Nasıl Yapılır?

Telegram uygulamanızı sık kullandığınız kişiler varsa onlarla beraber sohbet edeceğiniz bir grup oluşturabilirsiniz. Telegram grup oluşturma işlemini aşağıdaki adımları takip ederek yapabilirsiniz.

  • Cihazınızdan uygulamayı açın.
  • Yukarıdaki kalem işaretine tıklayın.
  • Açılan sayfada yeni grup sekmesini göreceksiniz ve tıklayın.
  • Grubunuza dahil edeceğiniz kişileri rehberinizden seçin.
  • Son olarakta grubunuzun ismini ve profil resmi belirleyin.

Grup oluşturma işlemini bitirdikten sonra, grubunuza dahil ettiğiniz kişilerin neler yapabileceğini düzenleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken grup sekmesine dokunmak ve oradan izinleri düzenlemek olacak.

Telegram Web Nasıl Kullanılır?

Telegram web kullanımı, mobil ile kıyaslamak gerekirse daha avantajlıdır. Masa üstünde büyük ekran sağladığı için konuşma, video, ve resimleri daha iyi görmenizi sağlayacaktır. Yarıca telefonda klavye kullanımı biraz zor olduğu için Telegram web de bu sorunu yaşamayacaksınız. Telegram web’in avantajları arasında farklı cihazlarla senkronize çalışmasıdır. Telefonunuza gelen bir mesajı farklı bir bilgisayardan görüp okumanızı sağlamaktadır.

Telegram Web kullanmak için yapmanız gereken en iyi yöntem tarayıcınızdan giriş yaparak girmek olacak. Bunun nasıl yapılacağı çok basittir. Bilgisayarınızdan tarayıcınızı açın ve web.telegram.org yazın. Karşınıza gelen ekran sizden telefon numaranızı girmenizi isteyecek. Telefon numaranızı girerek giriş yapmış olacaksınız. Daha sonra uygulamada bulunan QR kodunu okutun ve kullanmaya başlayın.

Telegram Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Telegram uygulaması, Pavel Durov tarafından oluşturulan anlık mesajlaşma uygulamasıdır. 2013 yılında kurulan Telegram hem web hem de mobil cihazlarda kullanıla bilmektedir. Sesli ve görüntülü mesajlaşma uygulaması olan Telegram yaklaşık olarak 500 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş ve kullanılmıştır.

Telegramın başlıca özelliklerini saymak gerekirse mesajlaşma özelliği, sesli ve görüntülü mesajlaşma, son görülme özelliği kapana bilmektedir, masa üstü bilgisayarlarda kullanıla bilme gibi önemli özellikler barındırmaktadır. Telegram ücretli mi? Sorusunu merak edenler için cevaplayalım ücretsiz bir uygulamadır. Telegramın geliştiricisi ve kurucusu Dubai’de yaşamaktadır ve bir çok mühendis çalışıp bu uygulamayı geliştirmektedir.

Telegram Güvenli bir uygulama mıdır? Diye soranlar oldukça fazladır. Telegram gerçekten güvenli bir uygulamadır ve bu uygulamayı kuranların bile yazılımdan oluşan gizliliği kendilerinin bile çözemeyeceğini belirtmişlerdir. Bir zamanlar uygulamanın şifresini kıranlara büyük ödül olarak 300 bin dolar vereceklerini duyurmuşlardır.

Telegram Hakkında Sık Sorulan Sorular

  • Telegram Nedir Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır?

Telegram, bir Whatsapp gibi mesajlaşma uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde internet bağlantınız olduğu sürece arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle mesajlaşa bilir ve resim video gönderebilirsiniz

  • Telegramı Nasıl İndireceğiz?

Telegram, mobil cihazlarınızın dışında masa üstü bilgisayarlarınıza da rahatlıkla indirip kullana bilirsiniz. Bunu yapmak için Telegram web sayfasına gidip oradaki bilgisayarınızın uygun işletim sistemini seçip indirmeniz yeterli olacaktır. Mobil ve tabletler için ise, kullandığınız işletimin sisteminin uygulama marketlerinden ücretsiz indirebilirsiniz.

  • Telegram Da Hangi Özellikler Var?

Telegram özellikleri oldukça fazladır. Bunların en önemli ve çok kullananları yazılı mesajlaşma, sesli mesajlaşma, görüntülü sohbet, video ve resim gönderebilme gibi özellikler sunmaktadır.

  • Telegram Da Telefon Numarası Görünüyor Mu?

Telegramın tercih edilme sebeplerinden en önemlisi de telefon numarasının gözükmemesidir. Karşı taraf hiç bir zaman telefon numaranızı göremeyecektir. Ayrıca gizlilik ayarlarından bunu değiştire bileceğinizi unutmayın.

  • Numarasız Telegram Açılır Mı?

Numarasız Telegram açma, daha önceleri malesef yapılamıyordu. Son güncellemelerden sonra bu özellik kaldırılmıştır. Artık numarasız Telegram açılabilmektedir.

Gülay Demir

35 Yaşında Ankara doğumluyum. İçerik Editörü olarak çalışıyorum. 12 Yıldır kaliteli içerik üretiyorum ve pazarlıyorum. Bildiklerimi paylaşmayı seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu