Genel

En İyi Yabancı Cadı Dizileri 2024

Avrupa’da Orta çağ döneminde var oldukları bilinen cadıların popüler kültüre etkisi büyük oldu. Cadıların zaman tünelinde yok olup gittiği varsayılsa da günümüze kadar geldikleri açık. İyi huylu olanları ve kötü huylu olanları ile günümüze kadar gelen cadılar oldukça ilgi çekiciler. Cadıları konu alan cadı temalı onlarca dizi var hala çekimleri devam eden. Biz bunların içinden izlenme oranı en yüksek en kaliteli olan cadı dizilerini inceleyeceğiz.

cadı dizileri
cadı dizileri

En İyi Yabancı Cadı Dizileri

The Originals

2013-2018 yılları arasında vizyonda olan fantastik dizinin aslında temel konusu köken vampir ailesidir. Ancak dizi içeriğinde vampirler kadar kurt adamların ve cadıların hayat hikayeleri de yer alıyor. Özellikle bu üç farklı türün bir arada yaşamak zorunda olduğu bir bölgede işlerin yönetilmesi konu alınıyor. 5 sezon süren dizi üç farklı türünde birbirlerine karşı zayıf noktası var. Birbirlerine zarar vermeden yaşarken ortak bir düşman için hep birlikte çalışmaları gereken konular oluşmaya başlamıştır. Aralarındaki sürtüşmeleri bir kenara bırakarak güçlerini birleştirip tek noktaya yönelttikleri anda dizinin keyfine varabilirsiniz. Dizinin devam dizisi the Legacidies’dir. Cadı dizileri listemizde ilk sırada yer almaktadı.

The Witcher

2019 yılında vizyona giren dizi halen devam etmektedir. Aynı isimli romandan uyarlama olan fantastik dizinin bilgisayar oyunu da bulunuyor. Ne kitabını okudum ne de oyununu oynamadım diyenler için dizi daha zevkli olabilir. Oyunda ve kitapta geçen olaylara alışmış kişilerin eleştirileri daha fazla diyebiliriz. Witcher dizisinde baş rolü canavar avcısı Geralt alıyor ve onun aşık olduğu kadın Cadı Yennefer. Eski uygarlıkların ve krallıkların arasında geçen sıcak savaşları da konu alan dizide küçük prensesin hayatı savaşlar sonrasında canavar avcısı Geralt ve Cadı Yenneffer ile kesişir. Bu üçlü birlikte mücadele vererek düzeni sağlamaya çalışmaktadır. Savaş esnasında cüceler, periler, insanlar ve bir çok farklı tür konuya dahil olur. Tam anlamıyla fantastik dizilerin en iyilerindendir.

A Discovery of Witches

2018-2022 yılları arasında vizyonda olan dizi cadı ve vampir dizisidir. Başrol kadın oyuncumuz Diana Bishop tarihçi ve cadı kökenli bir kişiliktir. Bir gün gizli bir büyü kitabı hakkında esrarengiz bir araştırma yapmaya başlar. Bu araştırma esnasında kütüphaneden yayılan esrarengiz mistik hava etraftaki iblislerin ve vampirlerin dikkatini çeker. 3 tür hakkında gizemlere sahip olan bu kitabı güçlü bir cadı olan Diana ortaya çıkaracaktır. Ancak Diana sıradan bir hayat yaşamaktadır bu kitap sayesinde güçlü bir cadı olduğunu keşfedecek bu güçler ile baş etmeyi öğrenecektir. Bu esnada yakışıklı vampir Matthew onun ne olduğunu anlamaya çalışırken gönlünü ona kaptıracaktır. Türler arası aşkın yasak olduğu ortamda bu ikilinin müthiş mücadelesi görsel zevk yaratıyor. Kesinlikle izlenmesi gereken fantastik cadı dizilerinin arasında yer alıyor.

Chilling Adventures of Sabrina

2018-2022 yılları arasında vizyonda olan dizi 4 sezon dolu dolu sürmüştür. Etkisiz gecen tek sezonu bile yok diyebiliriz. Sabrina iki bekar halası ve kuzeni ile yaşayan genç bir cadıdır. Gerçek bir cadı olarak hayatına devam etmesi için Gece kilisesine yemin ederek kendini adaması gerekir. ancak Sabrina hem haylaz bir kişiliğe sahip hem de güçlü bir cadı olma isteğine sahip iki kişilik taşımaktadır. Bu iki farklı karakter arasında kalarak yaşadığı maceralar konu edilmektedir. Çizgi romandan uyarlanan dizinin yıllar önce var olan benzer bir versiyonu bulunmaktadır bilen bilir. Aynı şekilde yerli versiyonu da çekilmişti ülkemizde. Ancak bu son versiyonu diğerleri ile kıyaslanamaz hem görsel efektleri hem konu oldukça iyi. Eğlenceli ve korku temalı cadı dizilerine iyi bir örnektir.

Salem

2014 yılında başlayan dizi 3 sezon sürmüştür. İsminden anlaşılacağı gibi Orta çağ Avrupa’sında yaşanan talihsiz olayları konu alır. Tahmini olarak olaylar 17. yy da geçmektedir. Salem cadı mahkemeleri ile ilgili yaşanan olayları konu almaktadır. Her ne kadar tarihsel kurgu ve fantastik türü olarak tarif edilse de dizideki olayların tarihten ilham alınarak gerçek hikayelerden yazıldığı bilinir. Tam bir dram fantastik tür olarak tanımlayabiliriz. Tarihsel olarak görseller ve efektler oldukça iyi oyuncularda aynı şekilde kalitelidir. İzlemeye değer cadı dizileri arasında gösterilebilir.

Merlin

2008 yılında yayınlanmaya başlayan dizi 2012 yılında son sezonunu yayınlamıştır. 4 sezon sürmüştür. Dizinin konusu doğaüstü ve büyü diyarı olan bir yerde yaşayan genç büyücü Merlinin yaşadıklarını ve gittiği yolları konu alır. Diyarın Kralı ülkede büyüyü yasaklamıştır. İleride büyük ve yetenekli bir büyücü olacak olan Merlin ve geleceğin kralının yolları kesişir ve iyi bir dostluğa dönüşür. Cadıların büyücülerin ve daha bir çok fantastik canavarın yer aldığı dizi efsanelerdendir. Amerikan kültüründe Merlin adı bütün büyücülerin babası olarak bilinir. Yanı aslında fantastik olarak büyücüler tarihini konu almaktadır dizi.

Game of Thrones

2011 yılında başlayan dizi 8 sezon sürmüştür. 8 sezon boyunca tüm izleyici kitlesini sürekli konuşturmuş ve tam not almıştır. Dizinin yazı sıralamasında ilk sıralarda yer almamasının nedeni cadı temasının çok fazla kullanılmamış olmasıdır. Dizi oldukça kaliteli fantastik bir dizidir ancak cadı teması biraz daha silik. Ama yine de cadı severlerin izlemesi gereken efsaneler arasındadır. Eski krallıklar arasında geçen taht oyunlarını ve tahta sahip olmak adına yapılan her türlü fedakarlığı konu almaktadır. Doğaüstü yaratıklar ve adil olmayan savaşlarında yer aldığı dizide ihanet daha çok ön planda yer alıyor. Sürükleyici ve fantastik tarih dizisi olarak izlenmelidir.

The Vampire Diaries

2009-2017 yılları arasında yayınlanan dizi 8 sezon sürmüştür. Ergen dizisi olarak çok fazla eleştiri almıştır ancak dizi sonrasında gereken ilgiyi görmüş ve 8 sezon boyunca devam etmiştir. Aynı şekilde devam dizileri vardır. The Vampire Diaries konusu; Vampir iki kardeşin yaşadığı şehre gelen sırdan bir kızın hayatı konu olarak işlenmiştir. Elena’nın aşık olduğu adam vampir en yakın kız arkadaşı ise bir Salem cadısıdır. Normal hayatları bir anda değişen bu arkadaş ortamının zaman içinde başına değişik olaylar gelir ve Elena yaşadığı, bulunduğu ortamı sorgulamaya başlar. Romantik fantastik türüne örnek olarak gösterilebilecek nadir tür dizilerdendir.

Shadowhunters

2016-2019 yılları arasında vizyonda olan dizi oldukça fazla ilgi toplamıştır. Ölümcül oyuncaklar dizisinden esinlenerek yazılan senaryo filmi ile benzer yanlar göstermektedir. Romantik fantastik diyebileceğimiz türdendir. Doğaüstü aşkları konu alıyor. Shadowhunters konusu; Clary annesi ile yaşayan normal bir hayat süren genç bir kızdır. ancak annesinin ona söylemediği sırlar vardır. Clary aileden gölge avcısı olarak doğmuştur ve bir takım sihirli karakterler ile dövmeler canavar avlama yeteneğine sahiptir. Bunu ani bir şekilde öğrenir ve tam bu esnada annesinin izini kaybeder. Diğer gölge avcılarına katılarak bu işi öğrenmeye annesini kurtarmaya karar verir. Clary ve ekibinin yaşadığı macerarı konu alan dizi aşk temasını da yaşatıyor.

The Order

2019 yılında başlayan dizi iki sezon sürmüştür ancak vermek istediği mesajı vermiştir. The Order Konusu; Annesi ölen genç dedesi ile beraber yaşamaktadır. Annesinin intikamı için yemin eden genç sırlarla dolu bir üniversiteye yazılır ve üniversitede gizli bir topluluk içerisine girer gizli topluluk içinde kurt adamlar ile büyüler arasındaki savaşın ortasında kalır. Hem kurt adamların arasındadır hemde gizli topluluktaki cadılara hizmet ederek neyi amaçladıklarını öğrenmeye çalışır. Ailesindeki sırları ortaya çıkarmak hemde bu esnada tanıştığı fantastik kız öğrenci ile birlikte olmak isteyen gencin yaşadığı maceraları konu alıyor. The Order, cadı dizileri listemizde son sırada yer almaktadır.

Gülay Demir

35 Yaşında Ankara doğumluyum. İçerik Editörü olarak çalışıyorum. 12 Yıldır kaliteli içerik üretiyorum ve pazarlıyorum. Bildiklerimi paylaşmayı seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu