Yemek Tarifleri

Airfryer Balık Tarifleri: En Lezzetli 5 Tarif

Bir birinden lezzetli balık tarifleri ile misafirlerinizi şaşırta bilirsiniz.

Mutfaklarda yer tutan airfryerler bir çok yemeği hem lezzetli hemde kısa sürede pişiriyor. Sağlıklı olması açısından çok tercih edilen ve satışları bir hayli artan mutfak aleti airfryer özellikle kızarma ve protein ürünlerini farklı şekillerde pişirmeye imkan sunuyor. Airfreyer özellikle balık ve tavuk gibi ürünlerde başarılı sonuçlar ortaya koyuyor sağlıklı pişirme yöntemi bir yana kokusuz pişirme özelliği onu, bütün ev hanımlarının gözdesi haline getiriyor. Airfryer balık tariflerinde en çok tercih edilen ekonomik ve lezzetli balık tariflerinden bahsedeceğiz.

Airfryer Balık Tarifleri
Airfryer Balık Tarifleri

Airfryer Levrek Balığı Nasıl Pişirilir?

Levrek balığı deniz balığı türündedir ve yağ oranı yüksek olan balıklardır. Bu nedenle airfryer ile pişirmeye müsaittir. Hazırlık aşamasında levrek temizlenir fileto olacak şekilde keskin bir bıçakla ikiye ayrılır. Her balık fileto olmaya müsait değildir ancak levrek kolay bir şekilde bu hale getirili. Kafası ve kuyruğu mutlaka alınmalıdır.

Airfryer levrek balığı pişme süresi ve derecesi 190 derece 15 dakika olarak ayarlanmalıdır. Bu süre fileto olarak yapılacak bir levrek için geçerlidir. Bütün olarak pişirilen bir levrek balığının pişme derecesi 190, pişme süresi 20 dakika olarak ayarlanmalıdır.

Airfryer Sebzeli Levrek Tarifi

Malzemeler; 1 adet levrek, 1 adet soğan, 1 adet patates, zeytinyağı, limon

Hazırlanışı; Levrek balığı temizlenir ve fileto çıkarılır zeytinyağı ve tuz ile marine edilir. Ayrı bir kap içerisinde patates ve soğan halka halka doğranır zeytin yağı ile yağlanır. Patateslerin pişme süresi uzun olduğu için ilk olarak airfreyer içine patates ve soğan yerleştirilir. 190 derecede 10 dakika yumuşak olana kadar pişirilir.

Airfryer Levrek Balığı
Airfryer Levrek Balığı

10 dakika sonunda patates soğan alınır levrek fileto airfryer içine konur. 190 derecede 10 dakika pişen levrek balığının kenarlarına önceden pişen soğan ve patates yerleştirilir bu şekilde de birlikte 5-7 dakika pişirilir. Balığımız kızardığı zaman olmuş demektir. Çok fazla tutulur ise balığın suyu gider ve kuru olur. Afiyet olsun.

Airfryer Sardalya Balığı Nasıl Pişirilir?

Sardalye fosfor bakımından en zengin ve en ekonomik balıktır. Sardalye kılçıklı ve kılçıksız olarak tüketilebilir. Kılçıkları çıkarılmış kafalarından ayrılmış sardalye balığı için pişme süresi daha kısadır. Airfreyer sardalye balığı un kullanmadan pişirilir ise sardalye buğulama olur. Un kullanıldığında daha çıtır balıklar ortaya çıkar tava kızartması gibi sardalye balığı olur.

Airfryer sardalye balığı pişme derecesi ve süresi 185 derece 12 dakika olarak ayarlanmalıdır. Airfryer markasına göre süre bir miktar uzayabilir. Sardalye balıkları fileto şeklinde pişirilecek ise pişirme süresi 10 dakika olarak ayarlanmalıdır.

Airfreyer Çıtır Sardalye Balığı Tarifi

Malzemeler; 1/2 kg sardalye balığı, zeytinyağı, tuz, mısır unu

Hazırlanışı; sardalyeler çok iyi bir şekilde temizlenir isteğe göre fileto olarak da yapılabilir. Önce tuzlanır sonra zeytinyağı ile her tarafı yağlanır. Airfryer önceden 185 derecede ısıtılır. Balıklar girdiğinde airfryer sıcak olması lazım. Yağlanan balıklar en son olarak mısır ununa önlü arkalı batırılır ve airfryer içine düzgün şekilde yerleştirilir. Çok yağlı olmasını istemiyorsanız sadece hazne içine yağ sürebilirsiniz bu durumda balıkları yağlamanız gerekmez. Pişme süresinin 7. dakikasında maşa yardımı ile balıkların arka tarafı çevrilir ve tekrar pişmeye bırakılır. Ortalama süre 12-13 dakikadır balıkların büyüklüğüne göre bu süre artar veya azalabilir.

Airfryer sardalya Balığı
Airfryer sardalya Balığı

Airfreyer Çipura Nasıl Pişirilir?

Airfryer balık tariflerinden en çok merak edileni çipura olsa gerek çünkü gerek denizden gerekse çiftliklerden en çok temin edilen balıklardan biri. Ekonomik ve lezzetli olması çipura balığını cazip kılıyor. Çipura balığı yapısı itibari ile fileto olmaya pek müsait değildir bu nedenle airfreyer ile pişirilirken bütün olarak pişirilir.

Airfreyer çipura balığı pişme derecesi ve süresi 190 derece 18 dakika olarak ayarlanmalıdır. Çizik atarak pişirilen çipura balığını görsel olarak bütün isterseniz pişme süresini biraz daha uzun tutabilirsiniz.

Airfryer Çipura Tarifi

Malzemeler; 1 adet çipura balığı, zeytinyağı, tuz, limon, yağlı airfreyer kağıdı

Hazırlanışı; 1 adet çipura temizlenir ve iyi pişmesi için üzerine estetik şekilde çizik atılır. Çok fazla çizik atılmamalıdır bu görüntü bozukluğuna neden olur ve çevirme aşamasında balığın dağılmasına sebebiyet verir. 2 adet çizik atmak yeterli olacaktır. Çizilen balıklar tuz ve zeytinyağı ile birleştirilir bu şekilde ne kadar bekletilir ise o kadar lezzetli olur. Airfryer önceden ısıtılır yağlı kağıt serilir üstüne balık yerleştirilir yanına halka şeklinde doğranmış limonlar dizilir. Bu şekilde 10 dakika pişirilir. Süre sonunda çipura çevrilir ve arka tarafının da pişmesi sağlanır. Balık tamamen kızardığında yemeğe hazır olmuş demektir.

Airfreyer Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar bildiğimiz gibi bol yağda hızlı bir şekilde pişen bir deniz ürünüdür. Airfreyer da da az yağlı yağı çekmeyen kalamarlar pişirebilirsiniz. Kalamar ne kadar pişirmesi zor görünen deniz ürünü olsa da artık airfryer ile hem kokusuz hem güzel pişmiş şekilde uygulanabilir.

Airfryer kalamar
Airfryer kalamar

Airfreyer kalamar pişme süresi ve derecesi 195 derece 10 dakika olarak ayarlanmalıdır. Bu süre kalamarlar airfreyer içine girdikten sonraki süredir. Çünkü ön ısıtma işlemi kalamar pişirilirken mutlaka yapılmalıdır. Kalamar pişme aşamasında devamlı kontrol edilmeli ve çevrilmelidir.

Airfreyer Kokusuz Çıtır Kalamar Tarifi

Malzemeler; 1 adet kalamar, 1 adet maden suyu, 1 adet limon, mısır unu, sıvı yağ,

Hazırlanışı; Kalamar iyi bir şekilde temizlenir. Serçe parmak kalınlığında halka halka dilimlenir. Dilimlenen kalamarların üstüne maden suyu, tuz ve yarım limon dökülür güzelce ovulur. Bu işlemin amacı kalamarın yapısını yumuşatmak ve daha lezzetli hale getirmektir. Bu şekilde marine edilen kalamarlar 1 saat buzdolabında bekletilir. Airfreyer çalıştırılır ve ısınması sağlanır ortalama 4 dakika yeterli olur. Kalamarlar süzülür ve kurulanır her tarafına değecek şekilde mısır unu ile unlanır. Airfreyer haznesi yağlanır kalamarlar güzelce dizilir. Aralıklı olmasında fayda var her 2 dakikada bir kontrol ederek çevirmek gerekir. Pişmesi kolay bir üründür. Kızaran kalamar yaklaşık 10 dakika sonunda alınıp servis edilir.

Airfreyer Hamsi Nasıl Pişirilir?

Türkiye genelinde en sevilen ve en çok tüketilen balık hamsi olsa gerek. Hamsi vitamin bakımından zengin ve ekonomik balıklardan biridir. İnce ve narin yapısı ile airfreyer pişirmesine uygundur. Airfreyerda balık pişirmenin en avantajlı yanı da kokusunun olmamasıdır.

Airfreyer hamsi pişme süresi ve dakikası 185 derece 10 dakika olarak ayarlanmalıdır. Bu süre 12 dakikaya kadar çıkabilir ancak normal boyutlarda bir hamsinin pişme süresi budur.

Airfreyer Çıtır Çıtır Hamsi Tarifi

Malzemeler; yarım kilogram hamsi balığı, sıvı yağ, mısır unu, tuz

Hazırlanışı; Hamsi balıkları kafalarından ayrılarak güzel bir şekilde temizlenir. İyice kurulanır ve mısır unu ile unlanır. Airfreyer içine sıvı yağ fırça yardımı ile sürülür. Önceden ısıtılmış olan airfreyer içine hamsiler yan yanda nizami olarak dizilir. Çevirme aşamasında zorluk yaşamamak için dizme işlemini dikkatli yapın. 6 dakika pişirilen hamsiler bu süre sonunda çevrilir ve arka yüzlerinin de pişmesi sağlanır. Piştikten sonra çıtır çıtır kokusuz ve lezzetli hamsileri tüketebilirsiniz.

Gülay Demir

35 Yaşında Ankara doğumluyum. İçerik Editörü olarak çalışıyorum. 12 Yıldır kaliteli içerik üretiyorum ve pazarlıyorum. Bildiklerimi paylaşmayı seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu