Teknoloji

WhatsApp Web Kullanmayan Kaldı mı?

WhatsApp web, kısa adıyla wp web kullanıcılar tarafından merak edilir hale geldi. Aslında oldukça basit bir açıklaması var. WhatsApp mesajlarınızı, web tarayıcılar üzerinde görüntülemeye ve yanıtlamaya olanak sağlayan bir hizmettir. Kullanımı ve kurulumu oldukça basit olan bu hizmeti gelin birlikte yakından tanıyalım.

WhatsApp Web Nedir?

WhatsApp Web, teknoloji çağının oldukça ilerlemiş olduğu bu günlerde bizlere hem kolaylık hem de zamandan tasarruf etmemizi sağlayan bir araçtır. Bilgisayar başında fazla vakit geçirenler için bu hizmet oldukça fazla kullanılmaktadır. Peki WhatsApp web nasıl kurulur?

WhatsApp web, ister laptop isterseniz tablet veya bilgisayarlarınıza kurup giriş yaptıktan sonra tüm mesaj ve sohbetlerinize doğrudan erişim sağlaya bilirsiniz. Bunu yapmanızın en kolay yolu, telefonunuzdan Whatsapp uygulamasına girip daha sonra ayarlar bölümünden WhatsApp’ tan web seçeneğini aktif hale getirmeniz yeterli olacaktır.

WhatsApp Web’e Giriş Yapma

Wp web giriş yapmak için bazı kolay adımları uygulayarak girişinizi kolay şekilde yapabilirsiniz. İlk olarak yapmanız gereken kullandığınız bilgisayarın web tarayıcısını açmak olacak. Daha sonra tarayıcınıza “web.whatsapp.com” adresini yazarak hizmete girmek. Bu işlemi yaptıktan sonra cep telefonunuzdan whatsap uygulamasını açın ve ayarlar bölümüne gelin. Daha sonra wp web seçeneğine girin ve telefonunuzun kamera sistemi açılmış olacak ve QR kodu tarama talimatlarını yapmanız yeterli olacaktır. Tarayıcınızda açmış olduğunuz sayfadaki kodu telefonunuzun kamerasıyla tarayın.

WhatsApp web nedir
WhatsApp web nedir

Tarama işlemi bittiğinde, cep telefonunuzdaki WhatsApp uygulamadı bilgisayarınızla eşleşmiş olacaktır. Artık her şey hazırdır ve artık bu hizmeti kullanarak sohbetlerinize ulaşabilir yazışmalar yapabilirsiniz.

WhatsApp Web Giriş 2024

WhatsApp web, kullanması pratik ve oldukça güzel hizmetlerden biridir. Burada sizlere maddeler halinde en kısa yollan WhatsApp web giriş yöntemini anlatacağız. Unutmamanız gereken, bu hizmetten yararlanmak için telefonunuzda WhatsApp yüklü ve aktif olmalıdır.

  • Bilgisayarınızdan web tarayıcısı olarak en çok kullanılan Google Chrome açın.
  • Adres kısmına “web.whatsapp.com” yazın ve enter tuşuna basın.
  • Wp web ana sayfasına geldikten sonra, telefonunuzdan uygulamayı açarak ardından ayarlar, WhatsApp web, ve bağlan tıklayın. Kamera devreye girecek ve QR kodunu taratın.
  • QR tarama işlemi bittiğinde, bilgisayarınız cep telefonunuz ile bağlantı kurup eşleşecek. Bu işlemin ardından artık WhatsApp bilgisayarınıza kurulmuş olacak.

WhatsApp web Çıkış Nasıl Yapılır?

WhatsApp web çıkış işlemi için, bilgisayarınıza gerek kalmadan telefonunuzun uygulamasından bilgisayarınız kapalı durumda iken çıkış yapabilirsiniz. İşte WhatsApp Web çıkış işlemi için yapmanız gerekenler;

  1. Bilgisayarınızın web tarayıcısında WhatsApp web’i açın ve menü kısmına tıklayın ve daha sonra “çıkış yap” butonuna tıklayın.
  2. Telefonunuzda WhatsApp uygulamasından ayarlar kısmına gelerek bağlı cihazlar sekmesine tıklayın. Daha sonra giriş yapılan cihazları bulun ve çıkış işlemini gerçekleştirin.

Wp Web Kısayolları

Wp web kullanmanın en büyük avantajlarından biriside klavye kullanarak hızlı yazı yazabilmektir. Telefonunuzda uzun ve hızlı yazılar yazmak ve onları gerektiği zaman düzenlemek oldukça zordur. Bu hizmet bir çok kolaylığa olanak sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, bilgisayarınızda bulunan resim, müzik ve diğer belgeleri kolaylıkla paylaşa bilirsiniz. İşte sizlere kolaylık sağlayacak WhatsApp web kısa yolları.

  1. “Ctrl” + “N” tuşu yeni bir sohbet penceresi açabilirsiniz.
  2. Bütün bildirimleri sessize almak istiyorsanız eğer, “Ctrl” + “Shift” + “M” kısa yolunu kullanın.
  3. Ctrl + Alt + Shift + U mesajları okunmadı olarak işaretleme.
  4. Ctrl + Alt + Shift + E Sohbetlerinizi arşivleye bilirsiniz.
  5. Ctrl + Alt + Shift + P Sohbetlerinizi sabitler.
  6. Shift + . Sesli mesajların hızını artırmak için.
  7. Ctrl + Alt + G Gif panelimi aktif hale getirir.

Bu kısa yollar sizin işinizi kolaylaştıracaktır.

WhatsApp web Hakkında Merak Edilen Sorular

Wp web uygulamasını her yerde severek kullanıyoruz. Bizlere kolaylıklar sağlayan bu hizmet hakkında merak edilen sorular ve cevaplarını sizler için bir araya getirdik.

WhatsApp Web İle Video İndirme Mümkün mü ?

WhatsApp web ile video indirme mümkündür. Video indirmek için iki adım vardır. Birinci adım, videonun üzerine tıklayarak indir seçeneğini seçerek videoyu bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Diğer bir adım ise, video indirme uygulamaları üzerinden videolarınızı kolaylıkla indire bilirsiniz.

WP Web Görüntü Alma Nasıl Yapılır?

Uygulamada görüntü almak için yapmanız gereken klavyenizde, Windows logo tuşu + Shift + S’ye basmanız yeterli olacaktır. Nerenin ekran görüntüsünü almak istiyorsanız eğer o bölgeyi işaretleye bilirsiniz.

Gülay Demir

35 Yaşında Ankara doğumluyum. İçerik Editörü olarak çalışıyorum. 12 Yıldır kaliteli içerik üretiyorum ve pazarlıyorum. Bildiklerimi paylaşmayı seviyorum.
Başa dön tuşu