Diyet

Diyet Kahvaltı Önerileri: 8 Özel Diyet Kahvaltı Tarifleri

Diyet kahvaltı önerileri ve diyet kahvaltı tarifleri arayanlar tam size göre bir makale hazırladık.

Diyet kahvaltı önerileri ile sizlere vereceğimiz diyet kahvaltı tarifleri sizin hem gün boyu tok kalmanızı ve hızlı kilo vermenizi sağlayacak.

Kahvaltı günün en önemli öğünlerinden birisidir. Güne enerji dolu başlamak için mutlaka kahvaltı atlamamamız gerekir. Gün içerisinde dinç kalmak ve sürekli enerji dolu olmak için kahvaltı seçimini doğru ve zamanında yapmamız gerekir. Diyet kahvaltı tabağı seçerken dikkat etmemiz gerekenlerden en önemlisi, lifli gıdalar seçmeliyiz. Tok tutan diyet kahvaltı tabaklarında en çok yapılan yanlışlardan biriside, protein ağırlıklı besinlerin tüketilmesidir. Bunun yerine daha hafif ve bol vitaminli gıdaların tüketilmesi daha uygundur. Peki diyet kahvaltı önerileri nelerdir? Sizi gün boyu tok ve enerjili tutacak önerilerimiz sizlerle.

diyet kahvaltı önerileri
diyet kahvaltı önerileri

Diyet Kahvaltı Önerileri Ve Tarifleri

Diyet kahvaltı tarifleri, diyete başlayan kişilerin mutlaka bilmesi gereken tariflerdir. Bu tarifler, hem sağlıklı beslenmenizi sağlayacak hemde gün boyu enerjili ve tok kalmanıza yardımcı olacaktır. İşte sabahları vaz geçemeyeceğiniz ve yerken keyif alacağınız diyet kahvaltı önerileri.

Ispanaklı Omlet

Ispanak, demir vitamini açısından oldukça zengin bir sebzedir. Güne ıspanaklı omlet ile başlamak size iyi gelecektir. Yumurta da bulunan vitaminler, günlük almanız gereken protein ihtiyacını karşılamış olacak ve gün boyu sizi dinç tutmaya yarayacaktır. Omleti pişirirken fazla yağ kullanmayın ve yumurtayı tam olarak pişirmeyin. Ayrıca yanında bir bardak süt ile tüketebilirsiniz. Diyet kahvaltı önerileri arasında mutlaka bu tarifi denemelisiniz.

Yulaf Lapası

Yulaf, lifli gıdalar arasında ilk sırada geliyor diyebiliriz. Yulafta bulunan lifler sayesinde gün boyu tok kalabilirsiniz. Yulaf lapası, içerisine konulan muz ve süt gibi besinlerle daha enerjili olmanızı sağlayacaktır. Bu tarifin içine istediğimiz mevsiminde bulunan meyveleri de ekleyebilirsiniz. Hem hafif hem de sağlık olan bu tarifi mutlaka diyet kahvaltı listenize eklemelisiniz.

Rafadan Yumurta

Rafadan yumurta, kahvaltılarımızda vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Hem hazırlaması kolay hem de protein kaynaklı bu besini kahvaltılarımızda tüketebilirsiniz. 10 dakikada, rafadan yumurta ile güzel sağlıklı bir kahvaltı hazırlaya biliriz. Yumurtanın yanına ek olarak domates, salatalık ve kepekli diyet ekmeği de ilave edebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken rafadan yumurta pişirme süreleri. Ortalama pişirme süresi yaklaşık 3 dakikadır. Bu süreye dikkat edilmesi gerekir.

Mantarlı Yumurta

Bol proteinli bir kahvaltı istiyorsanız eğer diyet kahvaltı önerileri arasında bu tarif tam size göre. Mantarın ve yumurtanın protein miktarı yüksek olduğundan bu tarifi mutlaka uygulamalısınız. Uygulayacağınız bu tarif sayesinde gün içerisinde yorgunluk hissi yaşamayacaksınız. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlü tutmaya da yardımcı olacaktır. Bunun nedeni içerisinde hem bitkisel hem de hayvansal protein barındırmasındandır. Diyet kahvaltı tarifleri arasında en çok tercih edilen bir kahvatıdır.

Diyet Pankek

Diyet pankek ile, hem sağlıklı beslenip hem de kahvaltınıza renk kata bilirsiniz. Bu diyet kahvaltı tarifi ile hafif ve sağlıklı bir pankek hazırlayıp yiyebilirsiniz. Yağ oranı düşük gıdalarla hazırlayacağınız pankek, kalori miktarını ayarlamış olacaksınız. Bir adet pankek yaklaşık olarak 170 kaloridir. Bundan dolayı sabah kahvaltısında tüketeceğiniz pankek sayısına dikkat etmelisiniz. Bu tarifi uygularken yulaf ezmesi kullanılmalı ve ihtiyaca göre muzda ilave edilmelidir. Son olarakta yanında ek olarak diyet peyniri veya süt ile tüketilmesi uygundur.

Kahvaltı Salatası

Diyet kahvaltı önerileri verirken bu tarifi atlamak olmaz diye düşünüyorum. İçerisinde bulunan bir birinden sağlıklı besinlerin bulunması sizlerin fit ve sağlıklı görünmenizi sağlayacaktır. Doyurucu malzemelerle yapılan kahvaltı, gün boyu sizlerin ferah kalmanızı sağlamış olacak. Tarif oldukça basit ve kolaydır. Kullanacağınız malzemeler biber, avokado, salatalık, domates, limona ve zeytinyağıdır. Bütün malzemeleri ufak bir şekilde doğrayıp, karıştırarak tüketmeniz yeterli olacaktır. Fit bir kahvaltı için bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Diyet Tostu

Diyet tostu denilince aklınıza kilo aldıracak malzemelerle yapılan tostlar gelmesin. Diyet tostu hem sağlıklı hem de doyucu özelliğe sahip malzemelerle yapılmaktadır. Yapılışı kolay ve pratik olan bu tarif sayesinde hem zaman kazanmış olacaksınız hem de gün içerisinde açlık hissi yaşamayacaksınız. Diyet tostu için kullanacağımız ekmek kepekli veya tam buğday ekmeği olması lazım. Diğer malzemeler ise çeri domates, diyet peyniri ve avokado. Tost makinesinde ısıtılan ekmeğin içerisine diğer malzemeleri ekleyerek tostunuzu hazırlaya bilirsiniz.

Yoğurtlu Meyveli Salata

Yoğurtlu meyve salatası ile güne zinde başlamanız kaçınılmaz olacaktır. İçerisin de bulunan meyvelerin tadı yoğurt ile karışımında enfes bir tat ortaya çıkmış olacak. Bu tarifi ister yaz isterseniz kış meyveleriyle hazırlaya bilirsiniz. Zengin meyve karışımı ile daha doyurucu ve daha az kalori almış olursunuz. Diyet kahvaltı önerileri olarak her zaman diyet listenizde bu tarifi bulundurmalısınız. Hafif ve sağlıklı bir kahvaltı isteyenler için oldukça ideal bir diyet kahvaltı tabağıdır. Kaseye 2 3 yemek kaşığı yoğurt ilave edip daha sonra ister kurutulmuş meyveler isterseniz yaz meyvelerini ilave edip sabah kahvaltılarında tükete bilirsiniz.

Sağlıklı Kahvaltı Nasıl Olmalı?

Sağlıklı bir yaşam sürmek için sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor ve günün en önemli öğünlerinden biri olan kahvaltı bu açıdan çok önemli. Doğru besinleri içeren bir kahvaltı, enerji seviyelerini dengelemenize, metabolizmanızı hızlandırmanıza ve gün boyu sağlıklı çalışmanıza yardımcı olur.

Kahvaltıda protein açısından zengin besinler tüketmek tok kalmanıza yardımcı olur ve kas dokusunu güçlendirir. Protein kaynakları arasında yumurta, yoğurt ve peynir gibi gıdalar bulunur. Bu besinlerin sindirimi daha uzun sürdüğü için kahvaltı sonrası açlık hissini azaltacaksınız.

Sağlıklı bir kahvaltıda lifli gıdalara da yer vermelisiniz. Tam tahıllı ekmekler, yulaf ezmesi ve kepekli tahıllar gibi yiyecekler sindirimi daha uzun süren ve sizi daha uzun süre tok tutan karbonhidrat kaynaklarıdır. Ayrıca lif bakımından zengin oldukları için sindirim sistemi sağlığına da destek olurlar.

Kahvaltınızı renklendirmek ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almak için bol miktarda meyve ve sebze yemeyi unutmayın. Özellikle taze meyve suları veya doğrudan meyve ve sebze olarak tüketilenler sağlıklı bir kahvaltının olmazsa olmazıdır. Lif, vitamin ve antioksidan bakımından zengin olan bu besinler sindirim sistemini düzenler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Hazır meyve suları, şekerli tahıllar gibi şeker oranı yüksek yiyeceklerden uzak durun. Bunun yerine doğal şeker oranı düşük taze meyve ve sebzeleri seçin.

Kahvaltıda su içmek vücudunuzun güne ihtiyacı olan sıvılarla başlamasına yardımcı olur. Ayrıca su içmek metabolizmayı harekete geçirerek sindirim sisteminin doğru çalışmasını sağlar. Kahvaltıda kahve, çay gibi kafeinli içecekler tüketiyorsanız bunları su ile dengelemeye çalışın.

Gülay Demir

35 Yaşında Ankara doğumluyum. İçerik Editörü olarak çalışıyorum. 12 Yıldır kaliteli içerik üretiyorum ve pazarlıyorum. Bildiklerimi paylaşmayı seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu