Genel

Her Yüz Tipine Uygun En İyi Kısa Saç Modelleri (2024)

Saçlarımızı değiştirmek isteriz fakat, tam olarak saç modeli seçerken kararsız kaldığımız durumlar olur. Uzun saçlı kişilerin oldukça çekindiği durumlardan biriside, yüz tipine uygun saç modeli seçmek ve kendi sitilini yaratmak. Saçlarımız stilimizin en önemli parçalarından birisidir. Peki kısa saç modelleri nelerdir? Hangi modeller yüz tipinize uyar gelin hep beraber inceleyelim.

Kısa Saç Modelleri Kadın

Moda dünyasında ve günümüzde popüler hale gelen kısa saç modelleri, kendi stilini ve tarzını yaratmak isteyen bayan ve erkeklerin ilgisi haline gelmiştir. Kadınlar, çok sık olmasa bile saç modellerini değiştirerek kendilerini daha mutlu ve güzel görünmelerini sağlarlar. Kısa saç modelleri kadın kategorisinde bir çok seçenek bulunmaktadır. En çok popüler olan ve modası hiç geçmeyen pixie ve bob kesimdir. Sizler için hazırladığımız kısa saç modelleri kadın kesimleri inceleye bilirsiniz.

kısa saç modelleri
kısa saç modelleri

Bob Kesim

Bob kesim, her yıl moda olan ve modası geçmeyecek bir saç kesim modelidir. Bob kesimlerde kıvırcık ve dalgalı saçlarda, katlı boblar uygulanmaktadır. Bob kesim 2024 yılının en çok tercih edilen modelleri arasında yerini alacak gibi görünüyor. Ayrıca asimetrik kesilen boblar ve uzun kesilen boblarda bu yıla damgasını vuracak.

Pixie

Pixie saç kesimi, son yılların popüler trendlerinden biri oldu ve bir çok kadın tarafından tercih edilmektedir. Bu saç stili, kısa ve iddialı bir görünüm arayanlar için mükemmel bir seçenektir.

Bu kesim genellikle ensenin ve yanların kısa tutulduğu, üst kısımların ise daha uzun bırakıldığı bir kısa saç stili olarak karşımıza çıkıyor. Yüz hatlarını ön plana çıkarırken, cesur bir tarz ve özgüven hissi yaratır. Hem düz hem de dalgalı saç tiplerine uygun olan pixie kesimi, kişinin tarzını yansıtan bir çok farklı modele sahiptir. Pixie, her yaş grubundan kadına uygun olabilir, ancak yüz şekli ve saç tipi dikkate alınması gerekir. Örneğin, yuvarlak yüz hatlarına sahip olanlar, daha belirgin bir çene hattı oluşturmak için pixie kesimini tercih etmektedirler.

Kıvırcık Kısa Saç Kesimi

Kıvırcık saçlar, doğal güzelliklerini ön plana çıkartmak ve benzersiz bir tarza sahip olmak isteyen kadınlar için harika bir seçenektir. Kısa saç modelleri içinde özellikle dikkat çeken kıvırcık saçlar, doğru kesim ve bakım yapıldığı zaman muhteşem bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.

Kıvırcık kısa saçlar, doğal olarak hacimli ve canlı bir görünüme sahiptirler. Kısa kesimlerde bu doğal güç ve hacim daha belirgin hale gelmektedir. Saçın kısalmasıyla birlikte kıvrımlar daha belirgin hale gelir ve saçlarınızın doğal güzelliği her zamanön plana çıkmaktadır.

kıvırcık kısa saç modelleri
kıvırcık kısa saç modelleri

Kıvırcık saçlar için bir çok farklı kesim seçeneği mevcuttur. Önemli olan size yakışacak doğru kesimi bulmaktır. Genellikle katlı kesimler, kıvırcık saçlara hacim ve şekil kazandırmak için ideal bir seçenektir. Asimetrik kesimler de kıvırcık saçlar için harika bir seçenektir, çünkü farklı uzunluklar saçın doğal kıvrımlarını daha belirgin hale getirir.

Kısa Saç Modelleri Erkek

Saç bakımı, bayanlar için oldukça önem taşısa bile erkekler içinde bir okadar önem taşımaktadır. Her saç rengi ve yapısı herkesinki ile aynı olmamaktadır. Kimi insanda dalgalı, ve kıvırcık kimi insanda da düz ve dağınık saçlar bulunmaktadır. Saçlarınızı kestirmeden ve bakım yaptırmadan önce kısa saç modelleri erkek modelleri sizler için araştırdık. Kararsız kaldıysanız eğer, sizlere önerebileceğimiz modellerle kendinize baştan bir imaj yarata bilirsiniz.

Erkekler için kısa saç modelleri, hem şık bir görünüm sunmanın yanında hem de günlük yaşamlarında kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Kısa saç modelleri, farklı tarzları ve kişisel tercihleri olan herkes için uygun seçenekler sunmaktadır.

Yuvarlak Saç Kesimi

Yuvarlak saç kesimi, ince yüzlü insanlara oldukça yakışan bir modeldir. Bu model ile saçlarınızı istediğiniz kadar uzun veya kısa bıraka bilirsiniz. Bu modeli kestirmek isteyen erkekler, çarpıcı model olarak göz kamaştırıcı bir modele sahip olabilirler. Sizin de tercihiniz yuvarlak saç kesiminden yanaysa mutlaka saç şekillendirici kullanarak kendi tarzınızı yarata bilirsiniz.

Crew Cut Kesim

Erkekler arasında popülerliğini hiç bir zaman kaybetmiyecek olan klasik ve şık bir kısa saç modelidir. Bu tarz, yanları ve arkası kısa kesilmişken üst kısım biraz daha uzun bırakılarak oluşturulur. Hem profesyonel ortamlarda hem de günlük hayatta tercih edilen crew cut modeli, kolay bakımı ve minimalist görünümü ile öne çıkmaktadır.

Askeri traşlara oldukça benzerlik sağlayan bu model, diğer modellerde ayıran en büyük özelliği yan taraflar çok kısa üst kısımlar ise iki veya 3 cm uzun olmasıdır. Yuz tipi, ince ve uzun olan kişilerin sık tercih ettiği bir modeldir. Taranması ve şekillendirmesi hızlı ve kolay olan bu modeli mutlaka tercih etmelisiniz. 2024 yılında bu model, popülerliğini hiç kaybetmeyecek gibi görünüyor.

Buzz Cut Kesimi

Buzz cut, saçların tamamen tıraşlanarak çok kısa bir görünüm elde edildiği bir saç kesimi modelidir. Genellikle tıraş makinesi ile yapılır ve saçlar genellikle 1 ila 3 milimetre arasında bir uzunluğa sahip olurlar. Bu tarz, son derece düşük bakım gerektirir ve sıcak havalarda serinlik sağlamaktadır.

buzz cut saç kesimi
buzz cut saç kesimi

Genellik bu model, saç dökülmesi problemleri yaşayan kişiler tarafından çok tercih edilmektedir. Görünüm ve bakım olarak gayet şık ve kolaylık sağlar. Kendine güvenen erkekler için ideal bir seçenektir diyebiliriz. Bu modeli kuaforünüzde veya evinizde sizde kendinize uygulaya bilirsiniz. Kısa saç modelleri erkek olarak her yüz tipine yakışmaktadır.

Saç Bakımı Nasıl Yapılır

Saçlarımız, bizlerin bir parçasıdır ve fiziksel görünümümüzü tamamlayan en önemli unsurdur. Görünümü güzel parlak ve temiz saçlar bizim mutlu olmamızı sağlayacaktır. Peki parlak ve güzel görünmek için saç bakımı nasıl yapılır? Aşağıdaki maddeleri uygulayarak bakımlı saçlar elde edebilirsiniz.

  • Saçınızı uygun bir şampuanla yıkamalısınız. Saç tipinize uygun bir şampuan seçmek çok önemlidir.
  • Şampuanı iyice durulayarak saçınızdan tamamen temizlediğinizden emin olun.
  • Saç kremi veya saç maskesi kullanarak saçınıza nem kazandırın ve yumuşaklık sağlayın.
  • Saçınızı aşırıya kaçmadan nazikçe havluyla kurulayın.
  • Saç tipinize uygun şekillendirici ürünler kullanarak saçınızı şekillendirin veya düzeltin.
  • Saçınızı düzleştirici veya saç kurutma makinesi gibi ısıya maruz bırakacaksanız, önce ısı koruyucu bir ürün kullanmayı unutmayın.
  • Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için saçınıza güneş koruyucu bir sprey veya şapka takın.
  • Saç uçlarını düzenli olarak kestirmek, saçınızın sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayacaktır.

Bu adımları düzenli olarak uygulayarak saçınızı sağlıklı tutabilir ve parlak bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

Gülay Demir

35 Yaşında Ankara doğumluyum. İçerik Editörü olarak çalışıyorum. 12 Yıldır kaliteli içerik üretiyorum ve pazarlıyorum. Bildiklerimi paylaşmayı seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu