Genel

İkinci El Kıyafet Satışı Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda yükselen fiyatların da etkisi ile ikinci el giyim eşyalarının talebi artmış durumda. Talep fazla olunca doğal olarak insanlarda satma isteği de artıyor ve bu şekilde değişim yaparak evde bekleyen ürünleri yenileri ile değiştirilmiş oluyor.

Herkesin evinde olan zamanında hediye gelmiş, ucuz olduğu için alınmış ama pek kullanılmamış ürünler direk nakit paraya dönüyor. Evden para kazanma yöntemlerinden biri olarak da görülen ikinci el eşya satışı sanılanın aksine bir o kadar da kolay.

İkinci El Kıyafet Nasıl Satılır?

İkinci el kıyafet satışında ürünleri kısa sürede satmak istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayarak siz de ekonomik kazanç elde edebilirsiniz.

ikinci el kıyafet
ikinci el kıyafet
  1. İkinci El Uygulamasını İndirin: İkinci el kıyafet satışı için şuan piyasada çok fazla aplikasyon var. Bunlardan en güvenilir olanları şu an için dolap ve gardrops. Google Play Store‘den herhangi birini indirerek üyelik işlemi başlatmanız gerekiyor. Üye olmak çok kolay ancak dikkat edilmesi gereken konu şu ki para yatacağı zaman üye ismi ile aynı isimde banka iban numarası istiyor. Bankalarda hesabınız yok ise veya blokeli ise sizin adınıza hesap açmak doğru değildir. Banka hesabı olan aile üyelerinden birinin adı ve soyadı ile üye olmanız gerekir.
  2. Satılacak İkinci El Kıyafetleri Ayırın: Ev içerisinde kendi eşyalarınız arasında veya dağınık olarak duran satış kıyafetleri tek bir yere toplanmalıdır. Ufak ufak başlamak niyetinde olsanız bile tıpkı bir işletme gibi ürünleriniz her daim aynı yerde olmalı. Bu kıyafetler için özel bir alan açabilirsiniz. Tam olarak neleri satmak istediğinizi belirleyin ve detaylı şekilde kontrollerini sağlayın.
  3. İkinci El Kıyafetlerin Temizlenmesi ve Düzenlenmesi: İkinci el bile olsa sonuçta insanlar onu tekrar kullanmak için alacaklar bunu sakın unutmayın. Her birinin deformelerini kontrol ederek kullanılabilir durumda olduğundan emin olun. Beklemiş kıyafetlerde bile koku oluşabilir bu nedenle hepsini yıkayın ve ütüleyin. Asılması gereken gömlek, elbise, ceket gibi parçaları askıya asarak saklayın.
  4. Kıyafetleri Uygulamaya Yükleme: Ayarlanan kıyafetleri uygulamaya yükleme kısmı titizlik isteyen bir iştir. Doğru ışık olmaz ise çektiğiniz resimler en güzel kıyafeti kötü gösterir. bu nedenle gün ışığı en iyi ışık diyebilirim. Arka fon beyaz veya çok açık tonlarda olursa satılacak ürün ön plana çıkar. Evin penceresinin tam karşısına gelen boş bir duvar idealdir aslında hem ışığı direk alır hemde fotoğrafta fazla detay çıkmaz. Kıyafetlerin tek tek detaylı fotoğrafları çekilir. Fermuarlı veya cep detaylı olanların tüm ayrıntıları resimlenir. Uygulamalar ortalama 8 -10 resim yüklemeye izin veriyor. 2 resim çekerek olayı bitirmeyin ne kadar çok resim o kadar hızlı satış demektir. Fotoğraf çekme işlemi bittikten sonra yükleyin, yükleme aşamasında renk, beden, marka gibi soruları kesinlikle doğru işaretleyin.
  5. Kıyafet Ölçülerini Belirtme: Kullanılmış veya kullanılmamış fark etmez elden kıyafet satışında beden ölçüleri dışında cm olarak ürün ölçülerini belirtmek çok önemli. Zaten uygulama içerisinde en çok sorulan sorular bu yönde oluyor. Sonuçta denemeden alınan bir ürün ve her markanın bedeni bir olmuyor. Tüm soru işaretlerini gidermek adına cm olarak ürünün enini boyunu mutlaka açıklamalar kısmına ekleyin. Örneğin bir pantolon yüklediğiniz zaman” bel 35 cm. boy 100 cm paça genişliği 20 cm esneme payı var” gibi belirleyici özellikleri kullanın.
  6. Fiyat Belirlerken Gerçekçi Olun: Neyi ne kadara satacağınızı belirlerken benzer ürünlerden yardım alın. Mavi marka bir kot pantolon satarken sıfırının fiyatı, uygulamadaki benzer ürünlerin fiyatı, ne kadar kullanıldığı araştırılmalıdır. Bir defa kullanılmış ürünler sıfır fiyatına yakın ancak daha düşük olacak şekilde belirlenebilir. Çok kullanılmış ürünler sıfır fiyatının yarısı kadar belirlenmelidir. Uygulamalardan bazıları sizden küçük rakam komisyon keser bunu fiyatlandırma yaparken göz önünde bulundurun. Net olarak size kalacak miktarı belirleyerek fiyatlandırmayı yapın.
  7. Uygulamadan Gelen Sorulara Cevap Verin: Uygulamalar satıcıların profilini her detayı ile inceler. Satış yaptığınız zaman ne kadar sürede kargoya veriyorsunuz, ürünleriniz gerçekçi mi, resimler özgün mü kopyalama mı, günde kaç kere uygulamaya giriyorsunuz bunlar hep kriterdir. Aynı şekilde sorulan sorulara cevap veriyor musunuz yok sa cevapsız mı bırakıyorsunuz bu da önemli. Cevapsız bıraktığınız her soru karşılığında ürünlerinizin görünmesi, bulunması alt seviyelere düşer. Çünkü uygulama gerçekçi ve prensipli olan satıcılar ile çalışmak ister onların ürünlerinin satışını destekler.
  8. Kargo Yaparken Uygun Paket Kullanın: Ürününüz satıldı. Satmış olduğunuz ürünü direk uygulamanın verdiği basit bir kod ile gönderebilirsiniz. Seri numarası gibi gelen kodu mutlaka paket üzerine sabitleyin. Sattığınız ürün kıyafet ise uygun ve dayanıklı paketleme yapmalısınız. Mağaza poşetleri en çok tercih edilenlerdir. Koli bandı kullanarak sıkı sıkı sarılmalıdır. Kargo fiyatları her uygulamada değişkenlik gösterir. Fazla bedel ödememek adına çok küçük hale getirerek paketleme yapılmalıdır. Güzelce paketlenen ürünün üstüne kodu yerleştirilir ve anlaşmalı kargo hangisi ise oraya bırakılır.
  9. Satış Parasını Çekme: İlk satışınızı yaptınız ve ürününüz teslim edildi. Uygulama kasasında olan paranın size aktarılması için alıcının ürünü aldığını ve sorun olmadığını onaylaması gerekir. Onaylamayı unutsa bile 1 gün sonra uygulama otomatik olarak onaylar. Genellikle alıcılar ürünü alınca onaylamayı hep unuturlar sorun yapmayın 24 saat bekleyin yeterli. Para onaylandığında uygulama hesabınızda görünür. Banka hesabınıza aktarabilirsiniz ertesi gün veya aynı gün paranız bankanıza gelir.
  10. Kötü Niyetlilere Karşı Hazırlıklı olun: Her ne kadar nadir de olsa kötü niyetli insanlar alışverişte karşınıza çıkabilir. Bunların önüne geçmek için ilk etapta değerli ve çok pahalı ürünleri yüklemeyin daha basit ürünler ile başlayın. Ürünleri yüklerken açıklama kısmında ne gerekiyorsa hepsini yazın. tüm detaylarını fotoğraflayın ve ürünün ne şekilde olduğunu belirtin. Alıcı ürünü aldıktan sonra sorun yaratırsa uygulama ekibi ilk olarak sizin ilanınızı inceler ürünün her halinin olması bu nedenle önemlidir. Sorun oluşturacak eksik bir bilgi ürünün size geri gelmesine neden olabilir. Bilgileri tam olan bir ilanda ürünün geri gelmesi mümkün değildir. Doğru bilgi, detaylı bilgi ve detaylı resim tek yapmanız gereken budur.

İkinci El Uygulamalarında Hızlı Satış Yapmanın Püf Noktaları

İkinci el kıyafetlerin hızlı satılmasını sağlayan en önemli faktör detaylandırmaktır. Doğru ve gerçek bilgi, internet üzerinden çalma resimler den ziyade özgün resimler önemli etkenlerdendir. Alıcılar her zaman detay ister. Kumaşın esnek olup olmadığı, türü, maddesi bile detaylandırılmalıdır. Bu sayede onlara mağazadan dokunarak alıyormuş hissi verebilirsiniz.

Uygulama içinde olan indirim ve kampanyalara katılın. Uygulama yaptığı kampanyalarda yine indirim miktarını sizden keser ancak ona göre fiyat uygulaması yapabilirsiniz. İstediğiniz miktarı ayarlayarak indirimlere katılın. Çünkü İndirim kampanyaları ana sayfada yer alır ve uygulama alıcıları direk o ürünlere yönlendirir. Bu şekilde ürün görüntülemeniz daha çok olur. Satış yapma ihtimali artar.

Düzenli olarak uygulamaya girin, sorulan her soruya nazik şekilde cevap verin. Uygulama içinde bulunduğunuz her dakika kaydedilir ve sizin satış için ne kadar istekli prensipli olduğunuz uygulama ekipleri tarafından gözlemlenir. Ürünleri yükleyerek köşenize çekilmeyin devamlı ürünleri güncelleyin.

Gülay Demir

35 Yaşında Ankara doğumluyum. İçerik Editörü olarak çalışıyorum. 12 Yıldır kaliteli içerik üretiyorum ve pazarlıyorum. Bildiklerimi paylaşmayı seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu