Mobil

E-Nabız Giriş Nasıl Yapılır?

e-nabız giriş, e-nabız indir, e-nabız tahlil sonuçları

E-Nabız uygulaması, kişilerin sağlık siteminden faydalandıkları her hizmeti kayıt altına alan kişisel sağlık sistemi uygulamasıdır. Bu uygulama ile bir çok işlem yapabilir ve sağlığınız ile ilgili her türlü bilgiye bu uygulama sayesinde rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Türkiye’nin herhangi bir yerinde aldığınız sağlık hizmetlerini ayırt etmeden aynı sayfada toplar ve bunu kayıt altında tutmaktadır. Hastane ziyaretlerinden kullandığınız ilaçlara kadar önemli her bilgiye rahatlıkla E-Nabız üzerinden ulaşabilirsiniz.

E-Nabız Giriş Nasıl Yapılır?

E-Nabız uygulaması kendi bünyesinde oluşturulacak bir T.C ve şifre ister ancak giriş yapılan sayfanın alt kısmında E-Devlet ile giriş yapma seçeneği bulunmaktadır. E-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile Nabız uygulamasına giriş yapabilirsiniz.

e-nabız giriş
e-nabız giriş

E-Nabız Ziyaretlerimde Neler Var?

Hangi hastanelere gittiğim nerede görünür? sorusunun cevabı ziyaretlerin sekmesinde saklıdır. Geçen on yıl boyunca yaptığınız tüm hastane ziyaretlerini kayıt altına alınır ve detaylı bilgilendirmeyi sizlere yapmaktadır. Tarih sıralamasına göre en son ziyaret ettiğiniz sağlık kuruluşu en üst kısımda yer almaktadır. Ziyaretlerin sayfasından sizin haberiniz olmadan TC kimlik numaranız ile yapılan yasal olmayan ziyaretleri de görebilirsiniz. Gitmediğiniz halde sizin adınıza hastane girişi yapılması yasaktır. Böyle bir durumda bu işlem bana ait değil diyerek yetkili kurumlara şikayet başvurusu yapabilirsiniz.

E-Nabız Reçetelerim

Kişisel sağlık sistemi uygulamasında bulunan reçetelerim sekmesinde adınıza yazılan reçeteleri yakın tarihten uzak tarihe göre sıralamaktadır. Reçete barkodunu kaybettim gibi sorunlar karşısında kesin çözüm bu reçetelerim sekmesinden geçer. Tarih ve saatine göre barkot numarasını almak istediğiniz reçetenin üzerine tıklayarak seri numarasını elde edebilirsiniz. Reçete barkod sorgulama işleminde reçete içeriğinde yazılmış olan ilaçların bilgilerine de ulaşabilirsiniz.

Reçetelerim sekmesi sağ üst köşesinde yer alan optik reçetelerim kısmından adınıza yazılan gözlükleri görebilirsiniz. Yazılan gözlüklerin belli süreleri vardır. Bu süreler buradan görüntülenebilir. Gözlüğünüzün deforme olmasından kaynaklı değişim zamanını optik reçetelerim bölümünden görebilirsiniz. Süresi biten numaralı gözlükler ve yakın, uzak gözlükleri yeniliye bilirsiniz.

Size verilen ilaçların size uygun olmadığını düşünüyorsanız bu uygulama üzerinden doktorun verdiği ilaçları ve isimlerini kontrol edebilirsiniz. Eczane tarafından herhangi bir yanlışlık yapılması durumunda buradan doğru bilgileri bularak yanlışı düzeltebilirsiniz. İlaçların birebir aynı olmaması durumunda bazen muadili olan ilaçlar veriliyor. Bilinçli bir vatandaş olarak bu tür şeyleri dikkate almalı, ne gerekiyorsa onu yapmalıyız.

E-Nabız Raporlarım

E-Nabız uygulamasında yer alan raporlarım bölümünde sağlık raporları yer alır. Hastane tarafından oluşturulan tüm sağlık raporları, engelli raporları E-Nabız uygulamasının raporlarım bölümünde bulunabilir. Raporlarım sekmesinden PDF dosya türü olarak telefon veya bilgisayara indirilebilir yazıcı ile yazdırılabilir. Rapor çıktısı almak için sağlık kuruluşuna gitmeden E-Nabız giriş üzerinden raporlarınızı oluşturabilirsiniz.

E-Nabız Hastalıklarım

Hastalıklarım kategorisinde yaptığınız ziyaretler sonrasında konmuş tanılar doğrultusunda sahip olduğunuz hastalıklarınız listelenir. Mide şikayeti ile gittiğiniz acil tıp kaydınız var ise bu bölümde mide ile ilgili hastalığınız olduğu kayıt edilmiştir. Kronik hastalıklardan ciddi tüm sağlık sorunlarınıza kadar tüm kayıtlar buradadır.

E-Nabız Tahlillerim

E-nabız tahlil sonuçları, Kan tahlilleri ve idrar tahlilleri sonuçlarını görebileceğiniz yer tahlillerim bölümüdür. Bu uygulama içinde geçmiş son on yıl içinde nerede olduğu fark etmeksizin tüm tahlilleri tarih sıralamasına göre yeniden eskiye doğru sıralar. Normal olan sonuçları mavi normal dışı sonuçları kırmızı renkli olarak belirtir. Kan tahlillerini ve idrar tahlillerini görebileceğiniz bu uygulamadan PDF olarak tahlil sonuçlarınızı indirebilir veya paylaşabilirsiniz. Uygulamanın amacı farklı sağlık kuruluşlarında defalarca tahlil yapmadan merkezi sistem ile sonuçları tüm hekimlerin görmesidir.

tahlillerim
tahlillerim

Covid-19 test sonuçlarına da bu uygulamanın tahlillerim bölümünden görebilirsiniz. Açılan ilk sayfada size kan ve idrar tahlillerinizi gösterir. Sağ üst köşede bulunan Covid-19 test sonucu sekmesinden yaptırdığınız korona testlerini ve sonuçlarını görebilirsiniz.

E-Nabız Giriş Radyolojik Görüntülerim

Radyolojik görüntülerim sekmesinde sağlık kuruluşlarında çekilen tomografi, MR, film ve diğer dijital görüntüleme cihazlarının sonuçları vardır. Beyin tomografisi görüntüleri hareketli bir şekilde görüntülenebilir. Hareketsiz sabit olarak çekilen radyolojik görüntüler filmler burada görüntülenir. Kırıklar, tümörler, ciddi iç organ hasarları tüm bu alanda görüntülemeler sayesinde belirlenir. Sistem hekimler tarafından görüntülenebilir.

E-Nabız Giriş Pataloji Bilgilerim

E-nabız pataloji bilgilerim bölümünde vücudunuzdan alınan herhangi bir parçanın inceleme sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz. Pataloji, vücuttan parça alarak inceleyen bölümdür. Riskli olarak görünen vücutta yer almaması gereken ve vücuttan alınmış olan her türlü kitle patalojik incelemeden geçer. İnceleme sonucunda hastalığın boyutu ve durumu belirlenir. Genellikle iyi huylu veya kötü huylu olarak yorumlanır. Biopsi sonuçları da bu bölümde tarih sıralamasına göre listelenir.

E-Nabız Giriş Epikriz Bilgilerim

Epikriz raporunun görüntülendiği kısımdır. Epikriz raporu, sağlık kuruluşu tarafından oluşturulan, hastanın hastaneye giriş yaptığı andan itibaren uygulanan tedaviler, ilaçlar ve yazılan raporlar hakkında bilgi veren geniş çaplı bir rapordur. Oluşturulan bu rapor sayesinde hastanın kullandığı ilaçlar, aldığı tedaviler hakkında diğer hekimler bilgi sahibi olur. Hasta sağlık kuruluşunu değiştirmek isterse yeni sağlık kuruluşu geçmiş tedavi bilgilerine bu kısımdan ulaşır. Gerekirse hasta bu epikriz raporunun çıktısını bu bölümden PDF olarak alabilir.

E-Nabız Giriş [ez-toc]Malzeme ve Cihazlarım

Kişilerin kullandığı protez, ortez, işitme cihazı, gözlük gibi salık kuruluşları tarafından uygun görülen cihazları görüntülenir. Cihazların verildiği tarih yenilenme durumu ve verildiği kuruluş hakkında bilgiler verir. Sağlık kuruluşları tarafından uygun görülen ve kullanımı zorunlu olan cihazların detaylı bilgisine bu bölümden ulaşılabilir.

E-Nabız ile Geçmiş Randevuları Tekrar Görme

Bu uygulamada bulunan geçmiş randevu kayıtlarınız sayesinde daha önce ziyaret ettiğiniz doktorların isimlerine ulaşabilir tekrar randevu alabilirsiniz. Bunu sayfanın son kısımlarında yer alan randevularım bölümünden yapabilirsiniz. Bu işlemi merkezi hastane randevu sisteminden de yapabilirsiniz bu uygulama üzerinden de yapabilirsiniz.

ÇÖZGER Raporu Nerede Görünür? Nasıl İndirilir?

Çocuklar için özel gereksinim raporu olarak bilinen çözger raporu E-Nabız uygulamasındaki Raporlarım bölümünde bulunur. Çocuklara ait e-nabız bilgileri anne ve babaları üzerinden görünür. Çocuğunuzun e-nabız bilgilerini görmek için sisteme giriş yapın üst kısımda yer alan ana menü bölümünde mobilde sol tarafta bilgisayarda sağ tarafta ÇOCUKLARIM sekmesine tıklayın. Birden fazla çocuğunuz var ise hepsi sıra ile burada görünecektir. 18 yaş altı tüm bireylerin e-nabız bilgileri burada yer alır. Çocuğun ismi seçildikten sonra raporlarım kısmından oluşturulan ve onaylanan ÇÖZGER raporunun tüm bilgilerine ulaşılır. Sayfanın sağ üst köşesinden PDF olarak indirilebilir, yazıcı ile yazdırılabilir.

rapor görme
rapor görme

ÇÖZGER raporu 18 yaş altındaki bireyler için oluşturulur. Kendi kendine yetemeyen birinin özel bakımına ihtiyaç duyan rahatsızlığı olan özel çocuklar için hazırlanır. Engellilik durumu varsa onun hakkında bilgi verir. Gelişim geriliği durumlarında da çözger raporu oluşturulmaktadır.

Gülay Demir

35 Yaşında Ankara doğumluyum. İçerik Editörü olarak çalışıyorum. 12 Yıldır kaliteli içerik üretiyorum ve pazarlıyorum. Bildiklerimi paylaşmayı seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu