Anne Ve Çocuk

Evde Cinsiyet Testi Nasıl Yapılır? En Etkili 10 Yöntem

en iyi cinsiyet belirleme takvimi, islam'da cinsiyet belirleme takvimi, çin takvimi cinsiyet belirleme, yüzde yüz cinsiyet belirleme

Hamilelik döneminde olan kadınların, doğacak çocuklarının cinsiyetini merak ettikleri en önemli bir konudur. Hamileliklerde erken dönemde cinsiyet belirleme işlemi yapılamıyor malesef. Embriyonun en az 13 haftalık olması gerekiyor hatta bazen bu süre sonunda bile cinsiyet belli olmuyor kimi zaman. Peki Ultrason cihazları var olmadan önce atalarımız nasıl cinsiyet belirliyorlardı? Eskiden beri var olan evde cinsiyet belirleme testlerine göz atacağız.

evde cinsiyet testi
evde cinsiyet testi

İdrar Testi ile Cinsiyet Belirleme

Anne adayı sabahın ilk idrarını bir test kabına veya plastik bardağa doldurur. Hamilelikten dolayı idrarın rengi koyu ve tortulu olabilir. Bakılması gereken nokta bu değildir. 20 dakika normal oda sıcaklığında bekleyen idrar donuk ve soğuk bir renk alırsa erkek demektir. Ancak tam tersi turuncu ve kızıllık artarsa cinsiyet kız demektir. Anne vücudunda değişen hormonlar idrar değerlerinde farklılık yaratır. Evde yapılan testlerin çoğunda bu idrar farklılıklarından yararlanılır.

Yediklerimize Göre Cinsiyet Belirleme

Anne adayı hamile olmadan önce yediği yemeklerin bir kısmını yemekte zorlanır. Bazen de yemediği yiyecekleri canı ister. Bunun nedeni vücuttaki ve kandaki değişen hormonlardır. Bebeğin cinsiyetini belirlemede de yardımcı olur bu hormonlar. Halk arasında ye ekşiyi çıkar Ayşe’yi, ye tatlıyı çıkar Hakkı’yı gibi bir söylem vardır. Bu durum %80 doğru sonuç verir. Hamileliğin ilk erken döneminde şiddetli bir tatlı yeme isteği duyuyorsanız erkek, ekşi ve tuzlu ihtiyacı duyuyorsanız kız bebek sahibisiniz demektir. Aş ermek ile karıştırılmamalıdır. Aş ermek bebeğin ihtiyaç duyduğu ve anneye hissettirdiği lezzettir. Bu testte annenin süregelen yeme alışkanlıklarının değişmesi göz önünde bulundurulur.

Lahana Testi İle Evde Cinsiyet Belirleme

Mor lahana geçmişten beri kullanılan en eski cinsiyet belirleme yöntemidir. Güvenilirliği tartışılır ancak denemek kolay ve zararsızdır. Mor lahanadan bir miktar suya koyup kaynatılır. Mor lahana suya rengini salar. Bu renklenmiş olan suyun içine anne adayı 1 veya iki damla idrarından damlatır bir süre beklenir. Ortaya çıkan renk mavi ve mora dönük ise cinsiyet erkek, pembe ve kırmızıya dönük olduysa bebek kız demektir.

Annenin Yüzünden Bebeğin Cinsiyetini Belirleme

Hamile olan kadınların vücuttaki değişimleri ilk olarak yüzde başlar. 4 haftadan itibaren yüzümüz bebeğimizin cinsiyetini belli eder. Kız annelerinde genellikle kuru bir cilt, lekeli yanaklar ve sivilce oluşumu başlar. Erkek bebek annelerinde ise tam tersine güzelleşen bir cilt görülür. Cilt erkek bebekte gerilir parlar ve beyazlar. Halk arasında güzel kız olacağı zaman annesinin güzelliğini alır derler. Erkek bebek için ise annesinin erkeksi yanını alır tam güzellik yapar derler. Bu testin güvenilirliği diğerlerine göre oldukça yüksektir.

Karbonat Testi ile Evde Cinsiyet Belirleme

Karbonat testi için gereken malzemeler, 3 çay kaşığı karbonat, iki adet plastik bardak, yarım bardak su, annenin idrarı. Plastik bardaklardan birine yarısı veya biraz aşacak şekilde su koyulur. 3 çay kaşığı karbonat suyun içine eklenir. Diğer pet bardağa anne adayı idrarını koyar ve karbonatlı suyun içine bir miktar dökülür.

karbonat ile cinsiyet ögrenme testi
karbonat ile cinsiyet ögrenme testi

Eğer köpürme kabarma ve şiddetli reaksiyon olursa bebeğin cinsiyeti erkek demektir. Tam tersine sadece hafif bir kabarma olup hemen bittiyse bebeğinizin cinsiyeti kız demektir. Bu test aslında idrardaki asitle bağlantılıdır. Erkek bebekte asit miktarı daha fazla olduğu varsayılırsa doğruluk payı yüksek demektir.

Vücut Şekline Göre Evde Cinsiyet Testi

Vücut şekilleri aslında 8 hafta olduktan sonra cinsiyet hakkında ipucu verir. Çünkü hormonlar artık vücudu ele geçirmeye başlar ve fiziksel değişmeler başlamış demektir. Erkek bebek anneleri güzelleşir ve kasık bölgeleri belli olmaya başlar. Ayrıca kasık bölgesinde zaman zaman kalp atışı gibi kıpırdamalar hissedilir. Çünkü erkek bebek hareket ermeye daha önce başlar. Kız bebek annelerinde vücut değişmeleri daha keskin olur. Kalçalarda bariz bir genişleme ve büyüme başlar. Karın kısmı neredeyse hiç yoktur. Ciltte kuruma, sivilcelenme ve lekelenme başlar.

Arpa ve Buğday Testi ile Evde Cinsiyet Belirleme

evde arpa buğday ile cinsiyet testi
evde arpa buğday ile cinsiyet testi

Antik çağlardan bu zamana kadar uzaman en eski hem hamilelik hem de cinsiyet yöntemidir. Toprağa hem buğday hem arpa ayrı ayrı olacak şekilde dikilir. Anne adayının idrarı ile bu tohumlar düzenli olarak nemlendirilir. İlk olarak arpa filizlenirse bebeğin cinsiyeti erkek demektir. İlk olarak buğday filizlenirse cinsiyeti kız demektir. tohumun çimlenme süresi ortalama olarak 7 gündür. Ancak 7 gün sonunda bu testin sonucunu öğrenebilirsiniz. Eski dönemlerde hamilelik testi olarak da kullanılırdı. Eğer hiçbir şekilde çimlenme olmaz ise hamile değilsin demek anlamındadır. Çünkü sadece hamile bir kadının idrarındaki maddeler çimlenmeyi sağlayabilir.

Cinsiyet Takvimine Göre Cinsiyet Belirleme

Çin takvimi olarak da bilinen ancak farklı çeşitleri bulunan çizelgeler vardır. Genellikle annenin yaşı baz alınır. Anne adayı hangi yaşta ve hangi ayda hamile kaldıysa çizelge üzerinde kesişim noktasına bakılır bebeğin cinsiyeti hakkında bilgi verir. Çin takvimi ile cinsiyet belirleme %50 oranında güvenilirlik sağlar. Çok sağlıklı bir yöntem olmamakla beraber diğer evde yapılacak testler ile karşılaştırılmalıdır.

cinsiyet takvimi
cinsiyet takvimi

Genetik Faktörlere Bakarak Evde Cinsiyet Belirleme

Anne ve babanın kardeşlerinin cinsiyetlerine dayanarak yorumlama yapma işlemi denir. Özellikle cinsiyet genleri babadan gelir ve çoğunlukla babanın kardeşlerinde kız çok ise bebeğin kız olma ihtimali yüksektir. Babanın erkek kardeşleri fazla ise bebeğin erkek olma ihtimali yüksektir. Yıllarca kadınlara erkek bebek vermemek üstüne türlü dışlamalar yapılmıştır ancak bebeklerin cinsiyet geni ne yazık ki baba tarafından gelir.

Bıçak ve Makas Testi ile Evde Cinsiyet Belirleme

Halk arasında yapılan cinsiyet belirleme testlerinden biri olan makas mı bıçak mı testi hamile kişiye habersiz yapılan testlerdendir. Aile bireylerinden biri koltuk veya sandalye minderinin altına bir yere bıçak, bir yere makas saklar. Anne adayı makas veya bıçak bulunan yerlerden birine haberi olmadan otur. Eğer bıçak olan mindere oturmuş ise bebek erkek demektir. Makas olan mindere oturmuş ise bebeğin cinsiyeti kız demektir. Günümüzde çok fazla geçerli olmayan cinsiyet testidir. Çünkü artık minderli ev neredeyse yok denecek kadar az. Makas veya bıçak minder altı olmaz ise tehlike yaratabilir bu neden uygulanmaz.

Mide Bulantısına Göre Cinsiyet Testi

Mide bulantısı durumunu her hamile yaşayacaktır diye bir durum yok aslında. Hiç midesi bulanmayan hamilelerde olabilir. Genellikle bebeğin cinsiyeti kız ise sabahları öğlene kadar şiddetli bulantı olur. Erkek bebekte ise çok şiddetli bulantı olmaz ve sadece sabah olmaz. Erkek bebeklerde akşamları ve gece yatarken daha fazla bulantı görülür. Sizin bulantınız sabah oluyor ise büyük ihtimalle kız, gece oluyor ise erkek bebek bekliyorsunuz demektir.

Cinsiyet belirleme testleri duygusal olarak size zarar vermediği sürece oldukça eğlencelidir. Bebeğiniz heyecanla beklerken onun hakkında fikir sahibi olmak iyi zaman geçirmenizi sağlar. Ultrason cihazlarında çok ufak fotoğraflarından bile yuvarlak şekilli veya sivri şekilli olmalarından cinsiyetler belirlenebiliyor. Ancak en sağlıklı ve güvenilir yöntem ultrason cihazında bebeğin cinsel organına bakarak cinsiyetini bilmektir. Ultrason cihazında erkek bebekler 13 hafta itibari ile cinsiyetleri hakkında bilgi verirken, kızlar daha utangaçtır. 16. haftada bile cinsiyetlerini belli etmeyebilirler. Hiç endişe etmeyin sağlıklı her bebek hayırlıdır.

Gülay Demir

35 Yaşında Ankara doğumluyum. İçerik Editörü olarak çalışıyorum. 12 Yıldır kaliteli içerik üretiyorum ve pazarlıyorum. Bildiklerimi paylaşmayı seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu