Genel

Sivrisinek Kovucu Doğal Yöntemler: Sivrisinekler Kabusunuz Olmaktan Çıkacak

Sivrisinek kovucu, sivrisinek kovucu yağlar

Yaz aylarının gelmesiyle insanların korkulu rüyası sivilcelerde kendini göstermeye başlar. Sivrisinek kovucu olarak kimyasal ürünleri seçmek, insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Sivrisinek ısırmaları ve sonrasında oluşan kaşıntılardan bıkmış olan insanlar için tamamen doğal çevreye ve insan sağlığına zararsız yöntemleri sizler için bir araya getirdik. Evlerinizde ve iş yerlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sivrisinek kovucu
Sivrisinek kovucu

Sivrisinek Kovucu Doğal Yöntemler

Yaz akşamları sivrisinekler malesef her yerdedirler. Sivrisineklerden kurtulmak bazen imkansız hale gelmektedir. Verdikleri rahatsızlıklar ve uykudayken bizleri oldukça huzursuz ve rahatsız ediyor. Evde bebekler ve çocuklar sivrisinekler den en çok etkilenenlerdir. Yetişkinler mücadele edebiliyorlar fakat bebekler ve çocuklar bu durumda yetersiz kalıyorlar. Anneler ve babaların evde kolaylıkla hazırlayabileceği doğal sivrisinek kovucu ları mutlaka denemelisiniz.

Limon Ve Okaliptüs Yağı

Limon ve okaliptüs yağı sivrisinek kovucu olarak oldukça etkili yağlar arasında yer almaktadır. İçerisinde bulunan sitronelal ve p-metan 3,8-diol gibi bileşikler sayesinde sivrisineklerin korkulu rüyası diyebiliriz.

Bu etkili yöntemi hazırlamak için yapmanız gereken 100 ml lik bir pet şişe temin edin ve içerisine 10 ml bu yağlardan ekleyin. Daha sonra kalan 90 ml yerine de elinizde bulunan veya aktarlardan temin edebileceğiniz taşıyıcı yağ ekleyerek bir güzel karıştırın. Yaptığınız bu sivrisinek kovucu istediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz.

Nane Ve Hindistan Cevizi Yağı

Nane yağı sivrisinek kovucu olarak bilinir ve kimyasal ürünlerde de kullanılan bir çeşididir. Hindistan cevizi yağı ise, nane yağına ek olarak sivrisineklerin kovulmasına yardımcı olur. Bu iki karışım bir araya geldiğinde mükemmel bir böcek kovucu meydana gelir. Nane bileşenler olarak içerisinde limonen ve mentol barındırır.

Bu uygulamanın yapılışı oldukça basit ve etkili bir yöntemdir. 10 ile 12 damla kadar nane yağını 30 ml Hindistan cevizi yağına ilave edin ve iyice karıştırın. Yaptığınız bu karışımı istediğiniz bölgenize direk uygulayabilirsiniz.

Neem Yağı Ve Karışımı

Neem ağacınin meyvelerinden ve tohumlarından üretilen bir yağdır. Güçlü aroması sayesinde sivrisine kovucu olarak bilinir. Neem yağı, hindistan cevizi yağı ile karışım sağladıktan sonra her türlü sivrisinek çeşitlerinde oldukça etkisi görülmüştür. Aktar market veya internet sitelerinde bu yağı rahatlıkla bulabilirsiniz.

Bu karışımı yapmak için, 10 damla neem yağını hindistan cevizi yağı ile karıştırmanız ve uygulamanız gerekir. Uygulanacak bölgeleriniz açıkta kalan bölgeler olmalıdır ve günde iki defa uygulamak gerekir.

Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir?

Sivrisinek tarafından ısırılan kişilerin merak ettiği sorulardan biride sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Sorusudur. Bu sorunun cevabını evinizdeki malzemelerle rahatlıkla çözebilirsiniz.

  • Günlük hayatınızda tükettiğiniz poşet çayları buzdolabında saklayın ve sivrisinek ısırılmasından sonra ısırılan bölgeye koyarak kaşıntıyı gidere bilirsiniz.
  • Eğer evinizde çiçek besliyorsanız ve bu çiçekte aloe vera çiçeği ise tam doğru bir uygulama gerçekleştirmiş olacaksınız. Aloe vera çiçeğinin yaprağından bir parça kopararak içindeki doğal olan jeli ısırılan bölgeye sürmeniz yeterli olacaktır.
  • Hindistan cevizi yağını bir miktar alıp içerisine bir veya iki diş sarımsak dövüp ısırılan bölgeye sürmeniz durumunda kaşıntıyı hemen kesecektir.
  • Fesleğen en doğal sivrisinek ısırılmasına etkili bir yöntemdir. Bir tutam fesleğeni kaşınan ve kabaran bölgeye ovarak masaj yapmak çok etkili olacaktır.

Sivrisinek Isırığı Nasıl Geçer?

Sivrisinek ısırıklarıyla meydana gelen kızarıklıklar kaşıntılar ve şişmeler genellikle 24 veya 36 saat sonra kendiliğinden geçmektedir. Bu ısırıkları aşırı kaşıma ve yolla durumunda kanamalar meydana gelmektedir.

Bu tür kanamalardan sonra oluşan açık yaralar, enfeksiyon ve mikrop kapma olasılığı yüksektir. Kaşınma durumu ne kadar yüksek olursa olsun kaşımamayı ve buz tedavisi uygulamayı tercih etmelisiniz. En büyük yapılan yanlışlardan biride, ısırılan bölgeye diş macunu ve sirke gibi malzemeler kullanmaktır.

Aedes Sivrisinek Isırığı Nedir?

Aedes sivrisinek ısırığı son zamanlarda oldukça ülke genelinde artmaya başladı. Diğer sivrisinek ısırığı gibi olmayan daha geniş yaralar bırakan bu sinek türü oldukça araştırılmaya başlandı. Dış mekanlar ve iç mekanlar olmaksızın kan emme ve ısırma yönünden oldukça etkili bir türdür. Bu sivrisinekler ısırdığı bölgelerde alerjik reaksiyonların oluşmasına neden olmaktadır. Bu reaksiyon sonucu kişide aşırı kaşınma ve yaralar oluşmaktadır. Özellikle obez kişileri seçtikleri ve 0 kan grubuna sahip kişileri tercih ettikleri uzmanlar tarafından dile getirilmektedir.

Aedes Sivrisinek Isırığı Belirtileri Nelerdir? Diye soracak olursanız kişide şu belirtiler gözlenmektedir.

  • Isırılan bölgede kabarmalar görülür.
  • Bedende kanama kaşıntı ve yaralar oluşur.
  • Isırılmadan sonra kişide farklı hastalıklar görülebilir.
  • Alerjik hastalıklara yol açar.

Sivrisinek Ve Böcekleri Uzaklaştıran Bitkiler

Çiçekler ve bitkilerin sadece havayı koruduğunu sanmayın. Aynı zamanda da böcekleri ve sinek türlerini uzaklaştırdığını biliyor muydunuz? Bazı bitkiler ve çiçekler kimyasal bileşiğe sahiptir. Hem dekoratif olarak hem de sağlığınız açısından bu tür bitki ve çiçekleri evinizde veya iş yerinizde mutlaka bulundurmanız gerekmektedir. İşte o sivrisinek ve böcekleri uzaklaştıran bitkiler.

  • Kasımpatı: güzel çiçekleri ile bilinen bir çiçek türünün yanı sıra ayrıca da sivrisineklerin düşmanıdır diyebiliriz. Kasımpatı piretrin adında bir madde üretir ve bu maddeyi böcekler hiç sevmez. Bu bitkinin çiçeklerini sıcak suda bekleterek suyunu kullana bilirsiniz.
  • Nane: Karıncaların ev ortamına girmesini engelleyen mucizevi bir bitkidir. Nasıl kullanacağı konusunda oldukça basittir. Karınca olan yerlere birazcık nane atmanız yeterli olacaktır. Bu bitki yaydığı koku sayesinde istenmeyen karıncalar gidecektir.
  • Adaçayı: kış aylarında severek içtiğimiz bu bitkinin içerisinde karyofillen adı verilen bir bileşen yer almaktadır. Bu bileşen sivrisinek ve böceklerin uzaklaşmasını sağlamaktadır.
  • Biberiye: bu bitki sivrisinekleri uzaklaştırmak için oldukça sık kullanılmaktadır. Uygulaması ve hazırlanması oldukça basittir. Bir litre suyu kaynatın ve içerisine bir miktar kuru biberiye atın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra sprey şişesine koyun ve vücudunuza uygulayın. Sivrisineklerden kurtulmuş olacaksınız.
  • Lavanta: bu çiçeğin içerisinde bol miktarda linalool bileşeni bulunur. Bu bilesen sinek, böcek gibi haşerelerin uzaklaştırılmasında kullanılır. Yapılışı oldukça basittir. Sprey şişenize bir avuç kadar lavanta koyup üzerine su ilave edip istediğiniz yere uygulaya bilirsiniz.

Sivrisinek Hakkında Sık Sorulan Sorular

  • Sivrisinek Gelmesin Diye Ne Yapmak Lazım?

Sivrisinekler uçucu yağları sevmezler ve kaçarlar. Sivrisinek kovucu yağlar arasında nane yağı, lavanta yağı ve çay ağacı yağı gelir. Bu yağları suyla karıştırıp uygulayabilirsiniz.

  • Sinekler En Çok Kimi Isırır?

Sivrisinekler genellikle hamileler, erkekler ve fazla kilolu kişileri ısırırlar. Bu kişilerin metabolizması hızlı çalıştığı için karbondioksit salınımı fazla olur ve sivrisinek ısırılmalarına maruz kalırlar.

  • Sivrisinek Hangi Kana Gelmez?

Sivrisinekler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, kan grubu 0 olan kişileri ısırma ihtimali, kan grubu A olanları ısırma ihtimalinden iki kat daha yüksek olarak belirlenmiştir.

  • Bir Evde Neden Sivrisinek Olur?

Sivrisinekler evinizde bulunan yemek artıkları ve meyve sebze gibi besinlerin kokusunu alarak gelirler. Ayrıca evinizde bitki ve çiçek yetiştiriyorsanız bu çiçek ve bitkili ortamları da çok severler.

  • Evde Sivrisinek Yuvası Nerede?

Ev ortamlarında veya iş yerinizde sivrisinek yuvasını bulmanız imkansızdır. Sivrisinekler nemli ortamları sever. Bu tür yerlerde genellikle ev çatı katları onlar için en iyi yuva yapacakları yerlerdir.

Gülay Demir

35 Yaşında Ankara doğumluyum. İçerik Editörü olarak çalışıyorum. 12 Yıldır kaliteli içerik üretiyorum ve pazarlıyorum. Bildiklerimi paylaşmayı seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu