Diyet

10 Günde Göbek Eriten Diyet Listesi İle Yağlarınızdan Kurtulun

10 Günde Göbek Eriten Diyet Listesi

10 günde göbek eriten diyet olur mu? demeyin. Göbek yağlarından kurtulmak isteyen kişiler bu diyet aslında tam sizlere göre. Göbek çevresinde bulunan istenmeyen yağlar, erkekler ve bayanlar için oldukça sorun haline gelmiştir. Göbek yağları görüntü olarakta kişilerde istenmeyen görüntü oluşturmaktadır. Göbek yağlarından bir türlü kurtulamıyorum diyenler bu yazımız tam size göre. Sizler için hazırladığımız 10 günde göbek eriten diyet listesi sayesinde göbek yağlarına veda edeceksiniz.

10 günde göbek eriten diyet
10 günde göbek eriten diyet

Göbek Eritme Yolları Nelerdir?

Göbek ve çevresinde oluşan istenmeyen yağlar sizi rahatsız edeceğini unutmayın. Bu yağlar bazı organların malesef çalışma düzenini de bozmaktadır. Ayrıca istenmeyen bu yağlar, vücut yağ oranızın dengesini bozar ve artmasına neden olur. Karın bölgesinde oluşan yağlar uzmanlar tarafından dikkat edilmesi gerektiğini belirtmektedirler. Göbek yağı eritme yollarını şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Posalı Yiyecekler Tüketmeliyiz: posalı yiyecekler bizlere genel olarak tokluk hissi veren ve sindirim sisteminin hızlı çalışmasını sağlayan besinlerdir. Ayrıca bu besinler, bağırsak sistemimizi güçlendir. Posalı yiyecekleri genel olarak sıralamam gerekirse besin değeri yüksek sebzeler ve meyveler, kuru baklagiller olarak ikiye ayıra biliriz.
  • Organik Yağlar Tüketmeye Çalışın: Katı ve özellikle Ayçiçek yağı mısır özü yağı gibi sıvı yağları hayatınızdan çıkarmaya çalışın. Bu yağlar yerine Doğal yollardan yapılmış katkısız ve asit oranı oldukça düşük zeytin yağlarını tercih etmelisiniz. Aşırı yağ kullanılarak yapılmış yiyeceklerden kesinlikle uzak durmanız lazım. Bu tür besinlerde genellikle trans yağ kullanılır ve oranları da oldukça fazladır.
  • Stresi Hayatınızdan Çıkarın: Bir araştırmaya göre stresli oldukları dönemde insanların yemek yeme alışkanlıklarının fazlalaştığını göstermektedir. Bu dönemlerde insanlar hazır ürünlere karşı ilgisi daha fazla olmaktadır. Abur cubur diye adlandırdığımız gıdalar sizlerin daha rahat kilo almanızı ve göbek yağlarının oluşmasını sağlayacaklardır.
  • Şeker Kullanmayın: şeker insan sağlığını tehlikeye sokan bir besin maddesidir. Aşırı şeker kullanımı hormon dengesini bozduğu gibi hastalıkların da çıkmasına neden olur. Sağlık bir hayat için mutlaka şekeri ve şeker oranı yüksek besinleri hayatımızdan çıkarmamız lazım.
  • Spor Yapın: İnsan vücudu için su ve yemek ne kadar önemliyse bilmelisiniz ki spor yapmakta o kadar önemlidir. Kilo vermek sadece yediklerimize ve içtiklerimize dikkat ederek tek başına yeterli olmuyor malesef. Bunların yanına spor yapmayı da ekleyip bunu bir alışkanlık haline getirmeliyiz. Gün içerisinde yürüyüşler yapabilir, spor salonlarına gidebilirsiniz. Kilo fazlalığı olan bölgenize uygun hareketler ve sporlar yaparak kolay bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.
  • Bitki Çayı İçin: katejen bitki çaylarında oldukça fazla bulunmaktadır. Katejenler sizlerin yağ yakmanızı destekler. Özellikle tavsiyem sizlere bitki çayı olarak yeşil çay tüketmenizdir. Yeşil çayın yağ yakma özelliği oldukça fazladır.

Yukardaki maddeler sizin sağlıklı bir sekilde kilo vermenizi sağlayacaktır.

Göbek Eriten Besinler Nelerdir?

10 günde göbek eriten diyet listenize ek olarak ekleyebileceğiniz besinler bulunmaktadır. Sizler için o besinleri sıraladık.

Elma Sirkesi: elma sirkesi yağ yakmada oldukça etkilidir. Elma lif açısından oldukça zengindir. Elma sirkesi seçiminde doğal sirke kullanmaya özen gösterin.

Yeşil Çay: diyet listelerinin vazgeçilmez içecekleri arasın da ilk sırada yer almaktadır. Gün içerisinde 2 veya 3 adet kullanmak uygundur. Aşırı kullanmak, yeşil çayda bulunan cafein oranı yüksek olduğundan size uykusuzluk problemi yaşatır.

10 Günde Göbek Eriten Diyet Listesi

Karın bölgesi yağlarından kurtulmak isteyenler bu diyet tam size göre. 10 günde göbek eriten diyet listesi sayesinde istenmeyen bölgelerderdeki yağlarınızdan kısa sürede kurtulabileceksiniz.

1. GÜN

Sabah:

1 adet organik yumurtalı omlet, 1 dilim diyet peyniri, 6 adet zeytin, domates, salatalık, biber, ve 1 bardak şekersiz siyah çay

Ara öğün:

1 bardak yeşil çay, 5 adet fındık

Öğle:

Tam porsiyon ızgara tavuk, 1 tabak çoban salatası, 1 bardak ayran

Ara öğün:

– 2 adet büyük boy ceviz, 2 adet gün kurusu

Akşam:

1 porsiyon fırında tavuk, karışık salata

1 şişe doğal sade soda

2.GÜN

Sabah:

2 dilim buğday ekmekli tost, 7 adet zeytin, domates , salatalık , biber, 1 bardak şekersiz çay

Ara öğün:

1 bardak bitki çayı

Öğle:

5 yemek kaşığı haşlanmış brokoli, 1 tabak salata, 1 kase yoğurt

Ara Öğün:

3 adet kayısı

Akşam:

1 tabak haşlanmıs sebze yemeği, 1 kase cacık, bir dilim tam buğday ekmeği.

3.GÜN

Sabah:

1 kase light yoğurt, 1 adet elma, 4 tatlı kaşığı yulaf ezmesi

Ara öğün:

1 bardak limonlu yeşil çay

Öğle:

1 kase börülce salatası, 1 su bardağı ayran

Ara öğün:

2 dilim glütensiz kraker, 1 dilim diyet peyniri, domates, salatalık, roka

Akşam:

1 porsiyon ızgara balık, 1 tabak mevsim salatası.

4.GÜN

Sabah:

1 kase meyve salatası

Öğle – Akşam:

1 porsiyon zeytinyağlı hoğurtlu haşlanmış kabak, 1 kase naneli cacık

5.GÜN

Sabah:

1 porsiyon menemen, 1 dilim peynir, 7 adet zeytin, 2 dilim tam buğday ekmeği, salatalık, domatesi, maydanoz, biber

Ara öğün:

1 bardak bitki çayı

Öğle:

1 kase ezogelin çorbası, 1 kase mevsim salata

Ara öğün:

10 adet çilek, 1 tatlı kaşığı chia tohumu, 1 kutu yoğurt

Akşam:

1 tabak etli sulu yemek, 1 kase cacık

6.GÜN

Sabah:

1 tam organik yumurta , 2 yumurtanın beyazı, 1 dilim peynir, maydanoz ve dereotlu omlet, domates, salatalık, biber , roka, 1 bardak şekersiz çay

Ara öğün:

1 fincan yeşil kahve

Öğle:

1 porsiyon haşlanmış kırmızı et, 1 tabak kaşık salata

Ara öğün:

10 adet çiğ badem, 1 bardak doğal maden suyu

Akşam:

1 kase salata

7.GÜN

10 günde göbek eriten diyet sonunda, son gün vücudunuzu detoksa sokmanız gerekiyor. Sevdiğiniz bir yemek ile bu günü tamamlayabilirsiniz.

Göbek Eritme Hakkında Sık Sorulan Sorular

  • Göbeği En Hızlı Ne Eritir?

Göbek eritmenin en hızlı ve doğru yolu spor ve yürüyüşler yapmaktır. Düzenli olarak yapılan yürüyüşlere göbek eriten hareketlerde eklenmelidir. Haftada en az 3 gün spor yapmak göbek eritmek için ideal bir süredir. Bunun yanı sıra sağlıklı beslenerekten göbek eritmeye yardımcı olabilirsiniz.

  • Göbek Yağlarını Eritmek İçin Ne İçmeli?

Göbek yağlarını eritmek için doğal ve bitkisel içecekler kullanarak bunu başarmak mümkündür. Bu mucizevi içeceklerin başında Türk kahvesi gelir. Her gün düzenli olarak içilen bir fincan şekersiz Türk kahvesi göbek eritmede oldukça etkilidir. Bununla beraber diğer göbek eritme içecekleri olarak zencefil suyu, yeşil çay, salatalık suyu, limon suyu, gibi içeceklerde tüketebilirsiniz.

  • Bir Göbek Ne Kadar Sürede Erir?

Göbek eritme süresi kişinin vücudunda yağ oranına göre farklılık göstermektedir. Genel olarak kesin bir süre bu konuda verilemez. Ancak yapılan sıkı bir diyetle ve egzersizlerle bu süre 2-3 aya kadar sürebilir. Bu geçen süre zarfında göbek yağlarından kurtulmak mümkündür ve karın kaslarının da çıktığı görülmektedir.

  • Gece Yağ Yakmak İçin Ne İçmeli?

Gece yağ yakmak için kullanılan en iyi ve başarı sağlanmış yöntem Mustafa Saraçoğlu’nun önermiş olduğu yoğurt kürüdür. Bu kürün hazırlanması oldukça kolaydır. Yatmadan önce bir kase içine yoğurt koyup yarım limon sıkıp ve birazda pul biber atıp yenildiği zaman göbek eritmede oldukça faydalıdır. Bu kürü kullandığınız zaman başka bir şey tüketmemek gerekir.

Gülay Demir

35 Yaşında Ankara doğumluyum. İçerik Editörü olarak çalışıyorum. 12 Yıldır kaliteli içerik üretiyorum ve pazarlıyorum. Bildiklerimi paylaşmayı seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu