Diyet

Sağlıklı Kilo Vermenizi Sağlayacak Mucizevi Bitki Çayları

Bitki çayları ile 1 haftada 4 kilo vermeniz mümkün

Sağlıklı kilo vermek, kilo sorunu olan kişilerin merak ettiği konulardan birisidir. Kilo vermek sağlık açısından oldukça önemlidir. Hızlı kilo vermenin zararlarını uzmanlar her zaman açıklamışlardır. Bizler sizin için kilo vermenize yardımcı olacak bitkisel çayları bir araya getirip derledik.

Bitkisel Çay Nedir?

Bitkisel çay, bitkilerin yaprakları kökleri ve kendisi ile kurutulduktan sonra yapılıp demlenerek sıcak içilmesi gereken çaylardır. Bitkiler sağlık konusunda oldukça faydalıdır. Eski yıllardan bu günümüze kadar bir çok bitki insanlar üzerinde şifa kaynağı olmuştur. Günümüzde hala bazı bitkiler sağlık açısından kullanılmaktadır.

bitki çayları
bitki çayları

Bitki çayları, kendi sınıflarına göre vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengindirler. Kimi bitki çaylarında kafein oranları fazladır. Bu oranlara dikkat edilmesi önemli bir husustur. Bitki çaylarını genellikle kış mevsiminde oldukça fazla tüketmekteyiz. Ama bilinmesi gereken bitki çayları her zaman tüketmek vücudumuzda bazı olumlu değişimlere yol açacağını unutmamalıyız. En çok sevilerek tüketilen bitki çayları ıhlamur, nane çayı, ada çayı, rezene, papatya, ve kuş burnu gelir. Hepsinin aroması ve şifa kaynağı farklıdır. Gelin hep beraber bu bitki çaylarını tanıyalım.

Sağlıklı Kilo Verdiren Bitki Çayları

Sağlıklı kilo verdiren bitkisel çaylar sizlere malesef hızlı kilo vermenizi sağlamaz. Bu çaylar sadece kilo vermenize destek olurlar. Kilo vermek metabolizmayı hızlandırmadan geçer ve bazı bitki çaylarının metabolizmayı hızlandırdığını biliyoruz. Diyet listelerinde olmazsa olmazlardan biride yeşil çaydır. Yeşil çay hem sağlık açısından hem de kilo verme açısından oldukça etkili bir bitki çayıdır. Yumuşak içimiyle hem metabolizmanızı hızlandırır ve hep tok tutma etkisi bulunduğundan gün boyu acıkmamanızı sağlar. Unutmayın ki yeşil çayda kafein miktarı oldukça fazladır ve akşamları tüketilmesi önerilmemektedir.

Farklı bir tat ve aroma arayanlar için meta çayını önerebiliriz. Meta çayı, iştah kesici özelliğine sahip bir bitki çayı olduğundan yemek yeme isteğinizi kesecektir. Meta çayını aktarlarda rahatlıkla bulup diyet listenize ekleyebilirsiniz. Diğer alternatif bitkisel çay arayanlar içinde kiraz sapı çayını mutlaka denemelidirler. Kiraz sapı çayı mideyi rahatlatmada oldukça etkilidir ve göbek bölgelerinde bulunan o istenmeyen yağların yakılmasına da katkı sağlamaktadır.

Daha öncede belirttiğimiz gibi bitkisel çaylar sadece kilo vermenizi desteklemeye yardımcı olurlar. Kilo vermenize sağlıklı beslenerek ve düzenli egzersizler ve yürüyüşler yaparak istediğiniz kilolara gelmeniz mümkün olacaktır.

Yusun Çayı İle Zayıflamak Mümkün Mü?

Yosun çayları bu aralar çok duyduğumuz çaylar arasında yer alıyor. Kullanıcı yorumlarını okuduğumuzda kimisi evet yosun çayı kilo verdiriyor diyor kimi kısımda bunun tam tersini söylemekte.

Şöyle söylemek gerekirse yosun çayının kilo vermenize etkili olup olmadığı konusunda kesin bir bilgi malesef bulunmamaktadır. Bazı araştırmacılar yosun çayında bulunan türlerin vücut ağırlığını azalttığına dair iddialarda bulunuyorlar. Yosun çayında iyot miktarı oldukça fazladır. Bu sebepten dolayı herkesin tüketmesi uygun değildir.

Bitki Çayı Nasıl Demlenmelidir?

Bitki çayı demlemek ustalık isteyen bir durum değildir aslında. Ama yine de bitki çayı nasıl demlenir? Diye merak edip araştıranlar için kısaca anlatalım. Bitki çayı demlemenin püf noktası diyebileceğimiz doğru miktarda su ve hazır su kullanılmasıdır. Güzel bir aroma elde etmek isteyenler bir büyük fincan için bir yemek kaşığından biraz az bitki çayı kullanabilirler. Lezzetini daha da çok arttırmak isteyenler biraz daha fazla çay ilave edebilirler.

Ocakta kaynattığımız suyun içine hemen bitki çayımızı atmamız uygun değildir. Bir veya iki dakika beklememiz gerekmektedir. Çayımızın güzel demlenmesini istiyorsak su sıcaklığına dikkat etmemiz gerekir. Genellikle 90 derecede bitki çayı demlemek her zaman iyi sonuçlar vermiştir. Suyumuz istediğimi sıcaklığa geldikten sonra demliğimizin içine bitki çayımızı ilave ediyoruz. Demlenmesi için 10 veya 15 dakika kadar dinlendirmeye bırakıyoruz. Her bitki çayının demlenme süresi farklı olabilir bu yüzden aldığınız paketin talimatlarını okuyun. Dinlenme işlemi bittiğinde fincana doldurun. Afiyet olsun. Farklı aroma katmasını istiyorsanız limon ilave edebilirsiniz.

Zayıflama Ve Bitki Çayları İle Kaç Kilo Vermek Mümkün?

Zayıflama çayları veya bitki çayları ile kilo vermek mümkündür fakat net olarak bir rakam söylemek doğru değildir. Düzenli kullanılan zayıflama çaylarının haftada 2 veya 3 kg kadar verildiği söyleniyor. Zayıflama çaylarına ekleyeceğiniz bazı besinler ile haftada vermek istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. Nedir bu besinler diye soranlar için limon, elma ve tarçın. Bu 3 besin kilo vermenize yardımcı olacak ek besinlerdir ve yağ yakma özellikleri oldukça fazladır. Yapmanız gereken düzenli tüketmek olacaktır.

Zayıflama Çayları Zararlı Mı?

Zayıflama çaylarının faydaları olduğu kadar zararları da olabilir. Bu çaylar fazla veya yanlış kullanımlar sonucu bazı zararlar ortaya çıkarta bilir. Bu tür çayların içerisindeki ortak madde senna otu ve efedra gibi maddelerdir. Uzun süre kullanımlarda sağlığınızı tehlikeye sokabilirler.

Aşırı kullanıldığı taktirde kimi insanda azda görülse mide bulantısı, ishal, kusma, baş dönmeleri, halsizlik gibi rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Zayıflama çaylarını alırken dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Almadan önce ürünün sertifikalı olmasına dikkat edin ve sağlık bakanlığı tarafından onaylı olmasına özen gösterin. Zayıflama çayları adı altında piyasada oldukça fazla sağlığımızı tehlikeye sokacak ürünler satılmaktadır.

Bitki Çayları Hakkında Sık Sorulan Sorular

  • Bitki Çayları Çeşitleri Nelerdir?

Her bitki çayının farklı faydası bulunmaktadır. Bitki çayları neye yarar diye merek ediyorsanız işte o çaylar.

  • Melisa çayı: Sakinleştirici özelliği bulunmaktadır.
  • Ginkgo biloba çayı: Hafızayı güçlendirmektedir.
  • Fesleğen çayı: Şişkinliğe karşı iyi gelir.
  • Mate çayı: Yorgunluğu alır.
  • Nergis çayı: Yara ve yanık tedavisinde kullanılır.
  • Kekik çayı: Öksürüğe iyi gelir.
  • Zerdeçal çayı: Kansere karşı korur.
  • Nane çayı: Hazımsızlığa karşı oldukça faydalıdır.
  • Göbek Eritmek İçin Hangi Bitki Çayı Kullanılır?

Bitki çaylarının yağ yakıcı özelliği bulunmaktadır. Bu tür çaylar diyet yapanlar tarafından oldukça sık tüketilmektedir. Yağ yakmanıza yardımcı olacak çaylar Maydanoz, dereotu, tere, roka, taze nane, semiz otu, yeşil çay, ıhlamur, beyaz çay, hibiskus, gibi çaylardır. Bu bitkilerin çayını demleyerek tüketilmesi yağ yakımını hızlandırmaktadır.

  • Tuvalete Çıkmak İçin Hangi Bitki Çayı?

Kabızlık her insanın sıklıkla yaşadığı bir rahatsızlıktır. Kabız olmamak için sağlıklı beslenmek ve katı gıdalar çok sık tüketmemek gerekir. Kabız olan kişilerin tuvalete rahat çıkmaları için ıhlamur, rezene ve papatya çayı tüketmelidirler. Bu çaylar sindirim sistemini rahatlatmaktadır.

Gülay Demir

35 Yaşında Ankara doğumluyum. İçerik Editörü olarak çalışıyorum. 12 Yıldır kaliteli içerik üretiyorum ve pazarlıyorum. Bildiklerimi paylaşmayı seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu